Karakurt HES Barajı'nda su seviyesi düştü, tarih gün yüzüne çıktı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde yer alan Karakurt HES Barajı'nda su seviyesinin düşmesiyle birlikte daha önce sular altında kalan köy evleri ve tarihi binalar gün yüzüne çıktı.

Karakurt HES Barajı'nda su seviyesi düştü,  tarih gün yüzüne çıktı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlçeye 28 kilometre uzaklıkta Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan Karakurt HES Barajı'nın tamamlanıp 8 Şubat 2020'de su tutulmaya başlamasının ardından köy, tamamen su altında kaldı. Bölgede son zamanlarda havaların sıcak gitmesiyle yeterli yağışı alamayan barajın su seviyesi düşünce, köydeki evler, cami, kilise ve bazı tarihi binalar gün yüzüne çıktı.

Vatandaş ve doğa fotoğrafçıları köyü ziyaret etti. Görünür hale gelen yapılar, dron ile görüntülendi. Amatör fotoğrafçı Ayhan Sazak, İstanbul'dan Kars'a fotoğraf çekmek için geldiğini ve çok ilginç görüntülerle karşılaştığını söyledi.

Sazak, Kars bölgesinin muhteşem doğası olduğunu belirterek, "Daha önce geldiğimizde buralar komple su altındaydı. Şu anda sular geri çekilmiş köy görünüyor. Biz de bu şekilde fotoğraflıyoruz. Kiliseyi, tarihi binaları çektik." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme