Engelleri 'spor' ile aşıyorlar

Kars'ta, çoğunlukla evde vakit geçiren 7 yaş ve üzeri otizmli, down sendromlu ve mental rahatsızlığı olan özel çocuklar, "Kapalı kapılar ardında engelli çocuk kalmasın" sloganıyla gerçekleştirilen projeyle spor yapıyor ve sosyalleşiyor

Engelleri 'spor' ile aşıyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yaklaşık 6 aydır haftada 3 gün aileleri eşliğinde Sarıkamış Gençlik Merkezine getirilen çocuklara eğitmenler eşliğinde basketbol, voleybol, masa tenisi ve tekerlekli paten gibi sportif faaliyetler yaptırılıyor.

Proje kapsamında özel çocuklar hem spor yapıyor hem de sosyalleşme adına önemli bir fırsat elde ediyor. Gençlik Merkezinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yeteneklerini sergileyen sporcular tekerlekli paten yarışmasıyla eğlencenin tadını çıkardı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ali Koçak, özel sporcular için çeşitli branşlarda faaliyetlerinin sürdürüldüğü açıklamasında bulundu.

Düzenledikleri yarışmanın çocuklara özel olduğunun altını çizen Koçak, "Amacımız bu çocuklarımızın engelini sporla aşmak ve ailelerine destek olmak. İnanıyorum ki bu çocuklarımız uluslararası yarışmalarda da başarılı olacak." dedi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Avrupa ve Türkiye Kayak Teknik Kurul Başkanı Erol Karabulut da yaklaşık 6 aydır süren çalışmalar sayesinde çocukların sosyalleştiğini ve sporda önemli derecede yol aldıklarını belirtti.

Çocukları sporla buluşturduklarını bildiren Gençlik Merkezi Müdürü Bülent Yıldırım ise, "Çalışmamızın amacı çocuklarımızın kendi ayakların üzerine durmalarını öz gelişimlerini sağlamalarını ve bazı ihtiyaçlarını kendilerinin karşılamalarını sağlamak." diye konuştu.

Özel çocuk annesi Sonnur Cengiz de çalışmalardan çok memnun olduklarını söyledi. Cengiz ”Çok güzel bir çalışma. Oğlum enerjisini atıyor. En azından geleceği için bir umudumuz var. Kayakçı olabilir ya da spor öğretmeni olma imkanı var. Bu etkinlik sporu sevdirdi." ifadelerini kullandı.

Sporcu Nusret Doğukan Toptaş, bütün engelleri sporla aşarak devam edeceklerini aktardı.

Bakmadan Geçme