Donan Çıldır Gölü'nde sürücüler buza meydan okudu

Kars-Ardahan sınırları içerisinde yer alan ve tamamen donan Çıldır Gölü'nde gerçekleştirilen ileri sürüş eğitimi tamamlandı.

Donan Çıldır Gölü'nde sürücüler buza meydan okudu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü'nde otomobillerin tanıtımını yapmak, araçları ve lastikleri kış koşullarında test etmek isteyen bir yarış takımı, Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılarına kar ve buz üzerinde ileri sürüş eğitimi verdi. Şirketin 'yarış ekibi'nin buz kaplı göldeki eğitimi iki araçla gerçekleştirildi. Şampiyon pilotların verdiği eğitimlerde buz ve karda araç kullanma konusunda katılımcılara bilgiler verildi. Çivili lastik ve kış lastiği takılı araçları kullanan katılımcılar Çıldır Gölü üzerindeki eğitimlerini tamamladı.

Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili konuşan Türkiye Off-Road Şampiyonu ve eğitmen Ertan Nacaroğlu, Çıldır Gölü'nde iyi deneyimler kazandıklarını belirtti. Nacaroğlu, "İleri sürüş eğitimleri veriyoruz, kaygan zemin içerisinde buz, kar, ıslak zemin, toprak zeminler var. Bunlar içerisinde en iyi parkur buz ve kar üstünde sürüş, şu an da en iyi yerdeyiz. Çıldır inanılmaz güzel bir yer, manzarası da çok iyi. Bu parkurun önemli bir özelliği, en ufak bir taş, kaya, ağaç yok yoldan çıksanız bile ne araca ne de kendinize zarar veriyorsunuz, son derece güvenli bir eğitim parkuru oluşturuldu." diye konuştu.

Eğitim alanlardan Erdil Aras'da, "Bir otomobil buzda nasıl güvenli hareket ettirilir, güvenli sürüş nasıl yapılır, hocamızın eşliğinde kontrollü şekilde bu eğitimleri aldık." dedi. İlk defa buz üzerinde araç kullandığını ve oldukça verimli eğitim aldığını dile getiren Aras, "Buz denince akla kontrolsüzlük geliyor, burada kontrolsüzlük kontrollü hale nasıl getirilir hocalarımız bize öğretti. Kullandığımız kış lastiği ve sürüş tekniğinin incelikleriyle nasıl sonuç elde ediyoruz onları gördük. Türkiye şampiyonlarından bu eğitimleri almak çok keyifli ve bilgilendiriciydi." ifadesini kullandı.

Bakmadan Geçme