Doğu Ekspresi sezonu açtı

Kars'ın en önemli değerlerinden biri olan Doğu Ekspresi, yolcularına masalsı yolculuğun keyfini yaşatmaya devam ediyor.

Doğu Ekspresi sezonu açtı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kovid-19 salgını ile seferleri durdurulan ve diğer ulaşım araçlarında seferlerin başlamasına rağmen seferlerine izin verilmeyen Doğu Ekspresi, 17 ay sonra tekrar yolculuğuna başladı. Kars’ın turizmi için önemli bir yere sahip olan Doğu Ekspresi, kışın gelmesiyle tekrar gezginlerin radarına girdi.

Bozkırın ortasında ‘vaha’ olarak bilinen tarihi Benliahmet İstasyonu’ndan geçen ve sisler arasında kaybolan Doğu Ekspresi havadan görüntülendi. Kars, Erzurum, Erzincan, Sivas, Kayseri, Kırıkkale ve Ankara hattında sefer yapan bin 310 kilometrelik yoluculuğu 24 saatte tamamlayan vatandaşlar, yolculuk boyunca birbirinden güzel manzaralara şahit oldu. Kars’a gezmek için geldiğini ifade eden Bedir Kocaman, Doğu Ekspresi ile ilk yolculuğunu yapacağını söyledi. Bedir Kocaman, “Kars’a gezmek için geldim, Ankara’ya gideceğim. Ankara’dan da İzmir’e yolculuk devam edecek. Daha yeni başlıyoruz. Ama yorumlarda hep güzel şeyler geçiyor, güzel sözler alıyoruz. Bende bir binip görmek istedim.” dedi. 

Kars’tan başlayarak Ankara’ya kadar yolculuk yapacak olan Muhammet Emir, “İlk yolculuğum, şimdilik gayet memnunum. Normal kara yolu taşımacılığından daha iyi, eğlenceli olacak. Öyle umuyorum.” diye konuştu. 

      

Bakmadan Geçme