Çıldır'a 70 ton karla Atatürk heykeli yapılıyor!

Çıldır Gölü'nün tanıtımı amacıyla düzenlenecek olan ƍ. Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali' nedeniyle bölgeye kardan devasa Atatürk heykeli yapılıyor.

Çıldır'a 70 ton karla Atatürk heykeli yapılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ardahan ve Kars arasında yer alan ve soğuk havanın etkisiyle yüzeyi buz tutan gölde 12 Şubat'ta gerçekleştirilecek olan  '7. Çıldır Altın At Kristal Buz Festivali'  hazırlıkları devam ediyor.

Valilik, Çıldır Kaymakamlığı, Çıldır Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından  düzenlenecek festivalde, atlı kızak, atlı okçuluk, rahvan ve dörtnala at yarışları yapılacak. Genç bayan ve genç erkekler kategorisinde atletizm yarışları da yapılacak festivalde, buz üzerinde güreş, buz pateni ve halk oyunları gösterileri gerçekleştirilecek.

Çıldır Belediyesine bağlı ekipler, festival dahilinde yörede kardan dev Atatürk heykeli yapımı için çalışma başlattı. Çıldır Gölü'nün kıyısındaki tesislerin civarına heykelin yapımı için yaklaşık 70 kamyon kar taşındı. Kardan Atatürk heykelinin yapımı, uzmanların desteğiyle sürüyor. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri de bölgede iglo (kardan evden) yapmak için çalışma yürütüyor.

"AMACIMIZ DAHA ÇOK İNSANI BÖLGEYE ÇEKMEK"

Festival ve Atatürk heykeli hakkında bilgilendirmelerde bulunan Çıldır Belediye Başkanı Kemal Yakup Azizoğlu,  her şenlik döneminde bir sembolün kardan heykelini yaptıklarını söyledi.

Bu yıl ise kardan heykelini yapacakları Atatürk'ün dürbün ile şenlik alanını izleyeceğini dile getiren Azizoğlu, "Daha önce Çıldır Gölümüzün sarı balığının, Şeytan Kalesi'nin, Doğu Ekspresi'nin kardan heykellerini yapmıştık ve şimdi ise Atamızın kardan heykelini yapıyoruz. Amacımız daha çok insanı bölgeye çekmek, Ardahan'ın yanı sıra Çıldır ilçesi ile Çıldır Gölümüzü daha çok kitleye tanıtmak. Her şenlikte tanıtmak istediğimiz ve kardan heykelini yaptığımız sembollerimiz çok ilgi görüyor." diye konuştu.

Heykeli yapan ekibin sorumlusu Kafkas Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Uğur Özen' de her şenlik döneminde kardan heykeller yapıldığını, bu yıl ise Atatürk'ün heykelinin yapılmasına karar kılındığını anlattı.

Alana taşınan yaklaşık 70 kamyon kar ile heykelin yapılması için 5 kişilik ekibin 3 gündür özenle çalıştığını anlatan Özen, şunları kaydetti:

"Bu heykeli 'Bakış' adıyla yapmaya başladık. Atatürk konseptli bir çalışmada dürbünlü bir görseliyle festival alanını izler mahiyette bir çalışma yapmaya karar verdik. Çalışmalarımız bir süre daha devam edecek. Atatürk Üniversitesinden de arkadaşlar var. Çalışmamız gayet keyifli sürüyor. Anıtsal olması dolayısıyla biraz yorulsak da eğlenceli bir yorgunluk oluyor. Ata'mızın şenlik alanını izlemesini gözlemlemek bizim için güzel bir çalışma ve sevindirici olacak."

Özen, heykelin alana gelenlerin çok dikkatini çektiğini belirterek, şimdiden alana çok sayıda ziyaretçi geldiğini sözlerine ekledi.

Bakmadan Geçme