Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar bekleniyor

Türkiye'nin kış turizminde gözde kayak merkezlerinden birisi olan Kars'ın Sarıkamış Cıbıltepe'de yeni sezon için gerekli hazırlıklar yapıldı.

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kar bekleniyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl merkezine 54, Sarıkamış ilçesine ise 2 kilometre uzaklıkta bulunan kayak merkezinde, 2 bin 830 yatak kapasiteli 2'si 5, 3'ü 4 yıldızlı 7 otel ile çok sayıda apart bulunuyor. Alp ve kuzey disiplini kayak uygulamaları ile kayak safari ve kızaklı gezilerin de yapılabildiği merkez, snowboard sporu için hazırlanmış pistleriyle de kayak severlerin ilgisini çekiyor. Beş kilometre kesintisiz kayak yapılabilen ve farklı uzunluklarda 10 pisti bulunan merkezin 1. etap pisti gece de kullanılabiliyor. 2 bin 634 metre yüksekliğindeki Cıbıltepe'de, mekanik tesisler ile pistler bakım ve onarımdan geçirildi. Olası mahsur kalma olaylarına karşı tatbikat yapılan kayak merkezinde bulunan tesisler de sezon öncesi hazırlıklarını bitirdi. Sarıkamış Dağ AŞ Genel Müdürü Ebubekir Urhan, 2021-2022 kış sezonu için çalışmaların tamamlandığını söyledi.

“HERKESİ SARIKAMIŞ’A BEKLİYORUZ”

Kayak merkezinde bulunan 5 telesiyejin bakımını tamamladıklarını, sezonun bol ve bereketli geçeceğine inandıklarını ifade eden Urhan, şöyle konuştu:

"Bu doğrultuda kayak merkezindeki telesiyejlerde olabilecek kaza, arıza, sorun bizden kaynaklanmayan sıkıntılar gibi olası durumlarda personelimizin, insanları sandalyelerden kurtarma eğitimlerini de tamamladık. Her yıl sezon başında, ortasında sürekli bu konuda tatbikat yapıyoruz. Pistlerimiz daha iyi bir hale geldi. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz, gelen misafirlerimizin mutlu olması bizleri de mutlu eder, herkesi Sarıkamış'a bekliyoruz."

“KAR YAĞDIĞI ZAMAN SEZONU AÇACAĞIZ”

Oteller bölgesinde hazırlıkların büyük bir kısmının tamamlandığını söyleyen Kayak eğitmeni Fatih Koçak ,"Sarıkamış'ta kayak hocaları, butik ve kayak odaları işletmecileri olarak şu anda son rötuşları yaptık. Karın yağmasını bekliyoruz, kar yağdığı zaman sezonu açacağız. Bütün misafirlerimizi Sarıkamış'a bekliyoruz. İnşallah güzel bir sezon olacak." ifadelerini kullandı

Bakmadan Geçme