Cıbıltepe'de kayak sezonu uzadı!

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde ilkbaharda kendisi gösteren kar yağışının kayak sezonunu uzatması turizmcileri sevindirdi.

Cıbıltepe'de kayak sezonu uzadı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sarıkamış'ta faaliyet yürüten Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, yaptığı açıklamada bir haftadır yağan karın sezonu uzatıp turizmciler ve kayak severlerin yüzünü güldürdüğünü söyledi.

“MARTTA YAĞAN KAR ÇOK ÖNGÖRMEDİĞİMİZ MİKTARDA KARDI”

Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin de son günlerde ülkede yağan kardan nasibini aldığını, pistlerde kar kalınlığının 150-170 santimetreye ulaştığını anlatan Taş, "Martta yağan kar çok öngörmediğimiz miktarda kardı. Misafirlerimizi kayak merkezimize bekliyoruz. Tesisler olarak sezon sonu kampanyaları başlattık ve yeniden rezervasyonlar almaya başladık." dedi.

“NİSAN ORTALARINA KADAR KAYAK YAPILABİLECEK”

İlkbaharda beklenenden fazla kar yağdığına dikkati çeken Taş, "Mevcut karla nisan ortalarına kadar kayak yapılabilecek. Herkesi bu güzelliklerden yaralanmaya davet ediyoruz. Muazzam bir manzara, kar kalitesi var. Herkesi sarıçam ormanları içindeki bu güzellikleri tatmaya davet ediyoruz." diye konuştu.

“KAYAKSEVERLERİ MÜTHİŞ BİR FİNAL BEKLİYOR”

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Sönmez’ de martta tahmin edemedikleri miktarda karla karşılaştıklarını dile getiren Sönmez şöyle konuştu:

 "Sezonun son günleri diye tahmin ediyorduk ama öyle olmadı ve sezon 15 Nisan'a kadar uzadı. Kar kalitesi güzel, misafirlerimizi sarıçam ormanları arasında kayağa bekliyoruz. İşletmeler de sezon sonu promosyonları yaptılar. Kayak severleri müthiş bir final bekliyor."

Ankara'dan kayak için Sarıkamış'a gelen ve sarıçam ormanıyla kristal karın buluştuğu kayak merkezine hayran kaldığını belirten Nihat Çamlı’da, "Son bir haftada yağan karla pistler harika oldu." İfadesini kullandı.

Bakmadan Geçme