''Buzda düşme korkusuna var''

Buz tutan Çıldır Gölü, yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

''Buzda düşme korkusuna var''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çıldır Gölü üzerine çıkan ziyaretçiler, ‘buzda düşme korkusu var’ demelerine rağmen buz üzerinde paten kayıyor, sevdikleriyle fotoğraf çekiliyor.

Kars’a Doğu ve Turistik Doğu Ekspresi ile tur acenteleri aracılığıyla gelen turistlerin ilk uğrak yeri Çıldır Gölü oluyor.

‘’Herkesin gelip bir kez deneyimlemesi gerek’’

Kars’a İzmir’den gelen Semih Çınar, ‘’Böyle buzun üzerinde yürümek çok güzel gerçekten, tarif edilmez bir duygu, herkesin gelip hayatında bir kez deneyim yapması gereken bir şey buzda düşme korkusu var” dedi.
Havanın soğuk olmasına rağmen eğlendiklerini belirten Feyza Can, “Çıldır Gölü üzeri kar oluyormuş ama şuan buz bizim için alışık olmadığımız bir durum, yürümemiz zor oluyor. Kaymadan, düşmeden yürümeye çalışıyoruz. Soğuk ama gördüğüne değiyor. Çok güzel çok beğendik” ifadelerini kullandı.

Kış aylarında turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Çıldır Gölü’nde, buzun üzerine çıkan turistler buz pateniyle kayıyor, fotoğraf çekiliyor. Daha sonra ise göl etrafında bulunan balık lokantalarını ziyaret ediyor ve Çıldır Gölü’ne has ‘Sarı Balık’tan tadıyor.

Bakmadan Geçme