Alibeyoğlu: 'Kars'ta esnaf çok, siftah yok"

İl merkezi ve ilçelerde esnafı ziyaret eden Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, esnafın çoğu zaman siftah bile yapamadığını söyledi.

Alibeyoğlu: 'Kars'ta esnaf çok, siftah yok"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Belediyesi eski Başkanı Naif Alibeyoğlu, 6 aylık aradan sonra tekrar esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

“YOKSULLUK ORANI 6 AY İÇİNDE YÜZDE 150 ARTMIŞ DURUMDA”

6 ay içinde esnafın yüzde 150 yoksullaştığını söyleyen Alibeyoğlu, “Belediye başkanlığını devrettiğim 2009 yılından bu yana, Kars esnafı yüzde 300 civarında, en son esnafı ziyaret ettiğim 6 ay öncesine göre ise yüzde 150 yoksullaştı. 6 ay öncesinin döviz kurlarına bakıldığında bile bu anlaşılabilir.” dedi.

“VATANDAŞ DA, ESNAF DA İKTİDARDAN UMUDUNU KESTİ”

Ziyaretler esnasında esnaftan en çok, “Siftah bile yapamıyoruz.” cümlesini duyduğunu dile getiren Alibeyoğlu, “Vatandaş da esnaf da iktidardan umudunu kesmiş durumda. Ekonomi dibe vurmuş durumda. Sınır kapısı kapalı. Kars’ın yıllardan bu yana sorunu olan göç, daha da hızlanmış durumda. Esnaf çoğu zaman siftah yapmadan dükkanını kapattığını söylüyor. Kars'ta esnaf çok, siftah yok.” diye konuştu.

“KARS’TA KÖYLÜLÜK BİTTİ”

Hayvancılığı ile ünlü olan Kars’ta ekonomik göçten dolayı köylerin artık boşaldığına dikkat çeken Alibeyoğlu, “Kars’ın esnafı köylüden ve üniversite öğrencisinden geçinir. Ama buraya gelen üniversite öğrencisinin durumu zaten belli. Köylülük de, göç ve tarım, hayvancılık politikaları nedeniyle öldü. O nedenle esnafın artık çıkış yolu kalmadı. Ellerindeki iş yerleri artık tek varlıkları.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme