Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali Mayıs'ta hizmete girecek

Kars Belediye Başkanlığı'nca yapımına başlanan kısa sürede yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali Mayıs ayında hizmete girecek.

Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali  Mayıs'ta hizmete girecek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kars Belediye Başkanlığı’nca yapımına başlanan kısa sürede yapımı tamamlanan Şehirlerarası Otobüs Terminali Mayıs ayında hizmete girecek.

Yaklaşık 90 milyon liralık projenin hayata geçmesiyle birlikte Karslılar da modern otobüs terminaline sahip olacak.

Yapımına 2007 yılında başlanan ve temeli atıldıktan sonra atıl durumda bırakılan şehrin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Kars Şehirlerarası Otobüs Terminali, Kars Belediyesi’ne kayyum atanmasıyla birlikte yeniden projelendirildi.

Dönemin Valisi/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün girişimleriyle yeniden projelendirilen otogarın yapımına 2022 yılında başlandı. Geçen süre içerisinde yapımı tamamlanan otogarın açıldığında Karslılara daha sağlıklı ortamda hizmet verecek.Kars’ın tarihi kimliğine değer katacak olan Kars Yeni Şehirlerarası Otobüs Terminali toplam 55 bin metrekare alanda 4 bin metrekare kapalı alan, 13 otobüs peronu, bağlantı yolları, açık kapalı otopark, restoran ve kafeteryalar yer alacak. Altyapı ve çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanan otogar Mayıs ayında hizmete girecek.

Bakmadan Geçme