• Haberler
  • Spor
  • Karadeniz Fırtınası galibiyet hasretine son verdi

Karadeniz Fırtınası galibiyet hasretine son verdi

Süper Lig'in 25. haftasında Trabzonspor konuk ettiği Adana Demirspor'u 4-1 mağlup etti.

Karadeniz Fırtınası galibiyet hasretine son verdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Trabzonspor iki haftalık galibiyet hasretine Adana Demirspor karşısında son verdi. Trabzonspor, Abdullah Avcı'nın istifasının ardından maça yardımcı antrenör Orhan Ak yönetiminde çıktı. Rakibini 4-1 ile geçen Trabzonspor'un golleri 8. dakikada Yusuf Yazıcı, 78. dakikada Vitor Hugo, 81. dakikada Visca ve 90+4. dakikada Umut Bozok'tan geldi. Adana Demirspor'un tek golünü ise 45+1'de Ndiaye kaydetti. Adana Demirspor'da ise Belhanda 22. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu galibiyet ile nefes alan fırtına haftayı 41 puanla 5. sırada kapattı ve 4. Adana Demirspor ile puan farkını 1'e düşürdü.

KARŞILAŞMADAKİ ÖNEMLİ ANLAR

-İlk tehlike Adana demirspor'dan geldi. Savunma arkasına sarkan Emre Akbaba ceza sahasının solundan sol ayağıyla vuruşunu yaptı. Kaleci Uğurcan topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

-8. dakikada Trabzonspor golü buldu. Peres'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Yusuf Yazıcı ceza sahasına girdi ve sol ayağıyla vuruşunu yaptı kayarak müdahale eden Rodriguez'de çarpan top kaleci Ertaç'ın solundan ağlara gitti. Durum 1-0 oldu.

-22. dakikada Belhanda'nın topsuz alanda Peres'e yaptığı müdahalenin ardırdan VAR'a çağırılan hakem pozisyonu monitörden izledi ve Belhanda'ya daha önce gösterdiği sarı kartı iptal edip kırmızı kartını çıkardı.

-Trabzonspor'un topu direkten döndü... 25.dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Abdulkadir Ömür sol ayağıyla uzak köşeye doğru vuruşunu yaptı yerden giden top direkten döndü.

-45+1'de Adana Demirspor skora dengeyi getirdi. Stambouli'nin pası ile yay üzerinde topla buluşan Badou Ndiaye kontrol ettiği topa sağ ayağıyla sert vurdu, top Uğurcan'ın sağından ağlara gitti. Durum 1-1 oldu.

-İlk yarıda başka gol olmadı ve iki takım soyunma odasına 1-1'lik eşitlikle gitti.

-İkinci yarıya etkili başlayan taraf Trabzonspor oldu.

-57. dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Siopis gelişine sert vurdu. Uzak köşede Semih topa son anda müdahele etti ve top kornere gitti.

-60. dakikada Adana Demirspor etkili oldu. Emre Akbaba'nın sağ kanattan kullandığı korner sonucunda Mert Çetin kafayı vurdu Uğurcan topu bir kez daha kornere gönderdi.

-78. dakikada Trabzonspor bir kez daha öne geçti. Visca'nın sağ kanattan kullandığı kornerde topa yükselen Vitor Hugo kafayı vurdu ve Trabzonspor 2-1 öne geçti.

-81. dakikada Trabzonspor durumu 3-1'e getiren golü Visca ile buldu. Visca'nın sol kanattan kullandığı frikik Ertaç'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

-Maçın son anlarında Trabzonspor, Umut Bozok'la farkı 3'e çıkardı. Eren Elmalı'nın ceza sahasının solunda çevirdiği topa penaltı noktasını üzerinde düzgün bir vuruş yapan Umut Bozok topu ağlara gönderdi. Durum 4-1 oldu.

Bakmadan Geçme