Seçim zamları kadınların hayalini vurdu... Airfryer ve robot süpürgeye zam geldi!

Seçimden sonra airfryer ve robot süpürgelere zam geldi. Her iki ürün için de Resmi Gazete'de 'ithal gözetim kararı' açıklandı.

Seçim zamları kadınların hayalini vurdu... Airfryer ve robot süpürgeye zam geldi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri kadınların hayallerini vurdu.

Son zamanlarda çok moda olan airfryer ve robot süpürgelere, Resmi Gazete'nin son sayısında yayımlanan karara göre, 'ithal gözetim kararı' uygulandı. 

Buna göre her iki ürüne de zam geldi.

YAKLAŞIK 3 KAT ZAM 

Söz konusu ithal gözetim kararı uygulamasına göre, söz konusu ürünlerin birim fiyatlarına gümrük vergisinden kaynaklı olarak, yaklaşık 3 kat zam yansıyacak. 

İTHAL GÖZETİM KARARI NEDİR?

Peki, Resmi Gazete'ye, "“İthalatta Gözetim Uygulanmasına İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2023/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” olarak yansıyan kararda sözü geçen 'ithal gözetim kararı' nedir?

İthal gözetim kararı ya da ithalatta gözetim uygulaması, bir ürünün Türkiye’ye ithal edilirken Ticaret Bakanlığı İthalat Genel Müdürlüğü'nce düzenlenecek gözetim belgesi ile ithal edilebilmesi anlamına geliyor. Bu kapsamda ürünün maliyeti, satış fiyatı, özellikleri hakkında bakanlığa detaylı bilginin iletilmesi gerekiyor. Ürünün değeri hakkındaki bilgilerde eksiklik olması veya bildirimin detaylı yapılmaması halinde Resmi Gazete’de belirtilen 'Birim gümrük kıymeti' üzerinden gümrük girişi yapılıyor.

AİRFRYER İÇİN 100, ROBOT SÜPÜRGE İÇİN 200 DOLAR

Söz konusu karara göre, airfryer için birim gümrük kıymeti 100 Dolar, robot süpürgeler için 200 Dolar olarak belirlendi.

Bakmadan Geçme