Irak İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Şırnak'ta

Irak İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Hamid Ali Şırnak'ta Ticaret Oda başkanı ve ihracatçılar birlik yetkilileri ile görüştü.

Irak İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Şırnak'ta
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şırnak’ın Silopi ilçesine gelen Irak’ın İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Hamid Ali Türkiye – Irak ticari ilişkilerinin gelişmesi için bir dizi temaslarda bulundu. Irak’tan Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye giriş yapan İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Hamid Ali, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Osman Geliş ile Doğu Anadolu ihracatçılar Birliği başkan yardımcısı Süleyman Çağlı’yla bir araya geldi. Görüşmede Uludere sınır kapısının açılması ve Türkiye-Irak ticari ilişkileri üzerine konular görüşüldü. İhracatçıların sorunlarına da konuşulduğu ziyarette Başkan Geliş Hamid Ali’ye Faraşin balı takdim etti.

Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Osman Geliş, “Her iki kapımızın üç ülkenin kavşağında bulunduğunu bu açıdan önemli bir yerleşim yeri olduğunu ve ülkemize katma değer sağladığını ifade ettik. Ülkemizde en genç nüfusa sahip iki ilden biri olan ilimizde istihdamın sağlanmasının oldukça önemli olduğunu vurguladık. Ülkemizin Irak'a yaptığı ihracatın önemine değindik. Yeni sınırı kapısının bölgemize çok ciddi katma değer katacağını, yaşanan sıkıntılar üzerinde istişareler yaptık. Çözümlerin hızlandırılması konusunda istişarede bulunduk.” dedi.

Doğu Anadolu ihracatçılar Birliği DAİB Genel başkan yardımcısı Süleyman Çağlı ise; Irak İbrahim Halil Gümrüğü Genel Müdürü Sn. Hamid Ali bizleri ziyaret etti .

 Süleyman Çağlı, “Ziyarette Türkiye-Irak ticari ilişkileri üzerine  sohbet ederek, Ülkemizin Irak’a yaptığı ihracatın önemine değindik. Sayın Hamid Ali beye İhracatçılarımızın yaşadığı sıkıntıları da aktararak, sorunların çözümü noktasında elinden gelen gayreti göstereceklerini belirttiler. Genel Müdürüme nazik ziyaretleri için teşekkürlerimi sunuyorum. “  ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme