• Haberler
  • Malatya
  • İnönü Üniversitesi pedogojik formasyon öğrencilerinden üniversiteye tepki

İnönü Üniversitesi pedogojik formasyon öğrencilerinden üniversiteye tepki

İnönü Üniversitesi, yaşanan deprem felaketleri ardından pedogoji formasyon bölümü eğitim sürecine yönelik br duyuru yayınladı. Ancak duyuru, öğrencilerin tepkisine neden oldu.

İnönü Üniversitesi pedogojik formasyon öğrencilerinden üniversiteye tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş merkezli ve 11 ili etkileyen depremler ardından bölgedeki eğitim - öğretime ilişkin yeni düzenlemeler getirdi. 

Okulların ülke genelinde uzaktan eğitime geçtiği bu dönemde dersler, çevrimiçi sistem üzerinden verilmeye başlandı. 

İnönü Üniversitesi ise tepki çeken bir duyuru yaptı. 

Pedogoji formasyon bölümü öğrencilerine yönelik derslerin askıya alındığı duyuruldu. 

Pedogoji bölümü öğrencileri bu duyuruya tepki gösterdi. 

Öğrenciler, yayınladıkları açıklamada, ''02.02.2023 tarihinde İnönü Üniversitesi internet sitesinde yayımlanan pedagojik formasyon duyurusunda yer alan açıklamalar doğrultusunda, son başvuru tarihi 15.02.2023 olan formasyon dersleri için gerekli başvurularda bulunduk. Alacağımız bu formasyon dersleri teori dersleri olup YÖK'ün de açıklamış olduğu gibi transkripte işlenecek, dönem içinde ders olarak alınacaktı. Maalesef ki 06.02.2023 tarihinde yaşamış olduğumuz Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrasında bu kararla alakalı 08.03.2023 tarihine kadar herhangi bir açıklama yapılmamıştır. Daha sonra okulumuz akademisyenlerinin öğrenci gruplarına iletmiş olduğu ve bizlere gelen maillerde Formasyon eğitiminin ülke genelinde askıya alındığı açıklaması yapılmıştır. Depremden etkilenen 11 il içerisinde bulunan Elazığ Fırat Üniversitesi ve Şanlıurfa Harran Üniversitesi Formasyon derslerine online olarak devam ediyor. Yani ülke geneli bir askıya alma durumu söz konusu değil. Depremden etkilenmeyen diğer illerde ve mezun durumunda olup 1. dönemini tamamlamış kişilerin Formasyon dersleri online olarak devam etmektedir. Biz İnönü Üniversitesi öğrencileri olarak sizden isteğimiz bu hakkımızı elimizden almamanız. Depremden birinci derece etkilenmiş öğrenciler olarak zaten birçok şeyimizi kaybetmişken formasyon sertifikası için hayatımızdan 1 yıl daha gideceğini bilmek bizlerin derslere olan ilgi ve motivemizi düşürüyor.  Emsal olarak gösterdiğimiz Fırat ve Harran Üniversiteleri gibi teori derslerinin son sınıf öğrencileri için tekrar kayda açılmasını yani depremden önceki mevcut sisteme dönmeyi istiyoruz bu isteklerimizi bir topluluk olarak sosyal medya üzerinden ve yetkililere mail aracılığıyla ilettik fakat yine bir açıklama yapılmadı." ifadelerini kullandı. 

          

         

Bakmadan Geçme