Veli Ağbaba: "Türkiye'nin üretememe gibi problemi var"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Iğdır'a geldi.  Burada konuşan Ağbaba,"Türkiye'nin üretememe gibi problemi var." dedi

Veli Ağbaba: &quotTürkiye'nin üretememe gibi problemi var"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ağbaba ve beraberindeki milletvekilleri, CHP Iğdır İl Başkanlığı’nda partililerle bir araya geldi.  Burada bir konuşma gerçekleştiren Veli Ağbaba, Ağrı ve Iğdır'da sorunların çok olduğunu söyledi. 

Ağrı Dağı'nın turizme kazandırılması gerektiğini ifade eden Ağbaba, şunları kaydetti: 

"Ağrı ve Iğdır'ın en çok kalkınacağı şey Ağrı Dağı'nın turizme açılması. Gübre fiyatları anormal şekilde artmış durumda. İnsanlar artık ekemiyor ve Türkiye'nin üretememe gibi bir problemi var. Önümüzdeki aylarda Türkiye kıtlık yaşayabilir. Eğer önlem alınmaz, çiftçiye destek verilmez, çiftçi tarım kredi ve bankalar ile ezilmeye devam ederse, bilin ki Türkiye bir kıtlık yaşayacak. Dünya ülkelerinde kapitalizmin merkezinde çiftçiye destek veriliyor, burada da mutlaka çiftçiye destek verilmeli." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomiyle ilgili görüşlerini eleştiren Ağbaba, "'Ekonomik kurtuluş savaşı vereceğiz' diyor. Bu savaşı kimle ve nasıl vereceksin? 10 milyon asgari ücretlimiz, 9 milyon emekli ve 10 milyonun üzerinde işsizimiz var. Dolar 12,25 olmuş, yarın 15 lira olur mu, kimse yok diyemez. Bu koşullarda 'ekonomik kurtuluş savaşı vereceğiz' diyor. Yoksul insanlar şu anda önemli bir savaş veriyor. Avrupa'nın en düşük asgari ücret almamıza yol açan Erdoğan'dan kurtuluş mücadelesi var." diye konuştu. 

Dünyada olmayan bir teoriyle Türkiye'nin yönetilmeye çalışıldığını ileri süren Ağbaba, gelinen noktada asgari ücretin 234 dolara düştüğünü belirtti. 

Ülkeler için para biriminin önemli olduğunu vurgulayan Ağbaba, şunları kaydetti: 

"Türk Lirası değer kaybediyor, dolar değer kazanmıyor. Türk lirası, Sudan hatta Afganistan para biriminin karşısında değer kaybediyor. Bu memleketi bu düzenden kurtaracağız ve bir daha diyoruz ki seçim, seçim, seçim. Bugün yaklaşık 12 milyon hanenin elektriği kesilmiş durumda. Gittiğimiz yerlerde insanlar doğal gazdan şikâyet etmiyor, çünkü doğal gazları yok. Kömürün tonu 4 bin lira olmuş. Asgari ücretli beslenemiyor, beslenirse ısınamıyor, ısınırsa barınamıyor. Türkiye'nin geldiği durum bu." 

Veli Ağbaba, Türkiye'nin bir helalleşmeye ihtiyacı olduğunu dile getiren Veli Ağbaba, ülkede ekonomik ve siyasi yönden kötü günlerin yaşandığını söyledi. Kendilerinin ‘helalleşme’ sözüne, birilerinin ‘hesaplaşma’ dediğini aktaran Ağbaba, "Gençlerimiz eskiden Ankara'ya, İstanbul'a gitmek isterdi, şimdi yurt dışına gitmek istiyorlar. Bir taraftan Afganistan'ın yoksul mültecilerini alıyoruz, diğer taraftan pırıl pırıl gençlerimizi yurt dışına gönderiyoruz. Türkiye'nin bu girdaptan kurtulması lazım." ifadesini kullandı.  Daha sonra Iğdır Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret eden Ağbaba, Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Aslan ile görüştü. Emekliler ile Muhtarlar derneklerini de ziyaret eden Ağbaba, dernek üyeleriyle sohbet etti. 

 
 

 
 

Bakmadan Geçme