'Temel Eğitimde 10.000 Okul' projesi Iğdır'a dokundu

Iğdır'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' dahilinde etkinlikler düzenlendi.

'Temel Eğitimde 10.000 Okul' projesi Iğdır'a dokundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Iğdır'da, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen okullar arası başarı ile imkan farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen 'Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi' dahilinde etkinlikler gerçekleştirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Enginalan İlkokulu ve Ortaokulu'nda gerçekleştirilen  programda, çeşitli zeka oyunlarını oynayan öğrenciler, sanal gerçeklik gözlüğü takarak eğlendi. Kent merkezindeki Besti Aydeniz Anadolu Meslek ve Kız Meslek Lisesinin Çocuk Gelişimi Eğitim Bölümü öğrencileri de yaptıkları etkinliklerle okul öncesi öğrencilerini eğlendirdi. Programın devamında, kuaför bölümü öğrencileri ise kızların saçlarını tarayarak şekiller verdi, erkek çocukları da tıraş etti.

Okulları gezerek yetenekli öğrencileri keşfeden ve çocuklara çeşitli zeka oyunlarını öğreten Erhan Acar ve Engin Kuas öğretmenler de bisikletleri ile geldikleri okulda ilgiyle karşılandı.

Bakmadan Geçme