Iğdır karpuzunda rekor rekolte beklentisi!

Iğdır'da karpuzda bu yıl 25 bin tonun üzerinde rekolte bekleniyor.

Iğdır karpuzunda rekor rekolte beklentisi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karpuz hasadının başladığı Iğdır'da yaklaşık 8 bin dekar alanda üretilen karpuzların toplanması için mevsimlik işçiler, tarlalarda yoğun mesai harcıyor.  Kent merkezi, Karakoyunlu ve Aralık ilçelerindeki verimli arazilerde yetiştirilen ve bu yıl 25 bin tonun üzerinde rekolte beklenen karpuz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki illere satılacak. 

Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu,  kentte birçok sebze ve meyvenin yetiştirildiğini söyledi. Iğdır'ın kayısısının yanı sıra karpuzunun da talep gördüğünü anlatan Yolcu, şöyle konuştu:

“KENDİNE ÖZGÜ AROMASI VE KALİTESİYLE ÇOKÇA ARANAN BİR ÜRÜN”

"Hasatla birlikte tüm Doğu Anadolu Bölgesi, Iğdır'ın karpuzlarını tatmış olacak. Hasat döneminde her ürünle ilgili çevre illerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden birçok tüccar, Iğdır ürününü alıp kendi illerinde satmak için geliyor. Karpuz, diğer ürünlerde olduğu gibi bu iki bölgeyi ve yakın illeri besliyor, ihtiyacını karşılıyor. Kendine özgü aroması ve kalitesiyle çokça aranan bir ürün."

Üreticilerden Mustafa Pehlivan da kentte 20 yılı aşkın bir süredir sebze ve meyve yetiştiriciliği yaptığını anlattı.

“ÜRETİMİMİZ ÇOK KUVVETLİ, GÜNDEN GÜNE ÜRETİMİMİZ ÇOĞALIYOR”

Kentte üretilen bütün sebze ve meyvelerinin lezzetli olduğunu belirten Pehlivan, "Kaliteli ürün yetişiyor, çevre il ve ilçelerden çok memnun kalıyorlar. Buradan ürün götürdükleri zaman olumlu geri dönüş yapıyorlar. Üretimimiz çok kuvvetli, günden güne üretimimiz çoğalıyor."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme