Iğdır'da teşvik ve desteklerle dane mısır üretimi artıyor

Iğdır'da devlet teşvikleriyle birlikte dane mısırının ekim alanı ve üretiminde artış yaşandı.

Iğdır'da teşvik ve desteklerle dane mısır üretimi artıyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Birçok meyve, sebze, hububat ve tahılın üretildiği kentin bereketli topraklarında dane mısır da yaygın olarak yetiştiriliyor.

32 BİN DEKARA ULAŞTI

Iğdır'da dane mısır ekim alanı, Tarım ve Orman Bakanlığının teşvik ve destek projeleriyle bu yıl 16 bin dekardan 32 bin dekara ulaştı.

42 BİN TONUN ÜZERİNE ÇIKMASI BEKLENİYOR

Geçen yıl 20 bin ton civarında gerçekleşen mısır rekoltesinin bu yıl 42 bin tonun üzerine çıkması bekleniyor. Tarlalarda tarım makineleriyle hasat yapan çiftçiler, bereketli bir sezon geçirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Özkan Yolcu kentteki tarım arazilerinde ürünlerin hasadının devam ettiğini söyledi.

"ÇOK BEREKETLİ BİR SEZON GEÇİRİYORUZ"

Şimdilerde dane mısır hasadına başlandığını ifade eden Yolcu, "Çok bereketli bir sezon geçiriyoruz. İnşallah her yıl bu şekilde bereketli devam eder." dedi.

Kentte 32 bin dekarda mısır yetiştirildiğini belirten Yolcu, şöyle konuştu:

"DANE MISIR ÜRETİM ALANI ARTTI"

"42 bin ton civarında ürün hasılası bekliyoruz. Bir önceki yılla kıyasladığımız zaman dane mısır üretim alanı arttı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde gerçekleştireceğimiz projelerle bu üretim alanının artması için çaba sarf edeceğiz."

Satış fiyatlarının da çiftçileri mutlu ettiğini dile getiren Yolcu, "Bakanlığımızın açıkladığı bir taban fiyat var. Toprak Mahsulleri Ofisi dane mısır alımını da başlattı. Vatandaşımız ve üreticimiz, üretim ve fiyatlardan memnun. Iğdır'ın bereketli topraklarında emek veren çiftçilerimizin kazanmaları bizi de mutlu ediyor."  ifadelerini kullandı. 

Bakmadan Geçme