Gizemli hayvan iskeletinin türü belirlendi

Iğdır'da bir işletmenin bahçesinde yapılan kazı sırasında bulunan hayvan iskeletinin kızıl tilki türüne ait olabileceği belirtildi.

Gizemli hayvan iskeletinin türü belirlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kentte yer alan bir fabrikanın bahçesinde yapılan kazı sırasında Yusuf Kıtay adlı vatandaş tarafından bulunan iskelet, türünün tespit edilmesi için Iğdır Üniversitesi Biyoçeşitlilik Merkezi'ne (BİYOMER) teslim edildi ve iskelet üzerinde gerçekleştirilen çalışmalar tamamlandı. Akademisyenler tarafından yapılan incelemeler neticesinde iskeletin kızıl tilki (Vulpes vulpes) türüne ait olduğu kanaatine varıldı. Iğdır Üniversitesi’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan değerlendirmeler sonucunda kafatası ve iskelet elemanlarına bakıldığında kızıl tilki olması muhtemel olan karnivor bir omurgalı türü olduğu tahmin edildi. İskeletin kafatasındaki süturların durumu, özellikle sagittal sütur ve dişlerdeki aşınma durumu dikkate alındığında bir yavruya ait olmadığı, ergin altı ya da ergin bir birey olduğu anlaşıldı. Cinsiyeti ile ilgili ise herhangi bir kanıt bulunamadı. Özellikle zygomatik yaydaki tahribat nedeni ile o kısımdan darbe almış olabileceği düşünülürken vücudun sağ lateralinin olmaması da tahmini güçleştirmektedir. Bu nedenle türün Kızıl tilki (Vulpes vulpes) olabileceği kanaatine varılmıştır."

Bakmadan Geçme