Dilan Kok cinayetinde karar: müebbet hapis

Iğdır'da eski eşi ve kuzeni olan Dilan Kok'u, camını kırarak girdiği evde tabancayla öldüren Maruf Kok, müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Dilan Kok cinayetinde karar: müebbet hapis
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Iğdırlı 2 çocuk annesi Dilan Kok’un katil zanlısı Maruf Kok, bugün Iğdır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İYİ HAL VE HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Duruşma çıkışında konuyla ilgili açıklamada bulunan Avukat Ağdanur Ağayar, “Bugün 1 yıldır sürdürdüğümüz Dilan Kok davasının son celsesindeydik. Duruşma tamamlandı. Sanık Maruf Kok müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Herhangi bir haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca konut dokunulmazlığı ihlalinden de ceza aldı. Şimdilik istinaf yolu açıldı. Mütalaada tasarlayarak kasten öldürülme cezasından ceza alması istense de biz o nedenle itirazlarımızı yapacağız. Ama şu anda ailenin bir nebze de olsun cezasını dindirmek amacıyla müebbet hapis cezası almıştır. Hiçbir haksız tahrik indirimi de uygulanmamıştır.” dedi.

“DİLAN KOK VE TÜM KADINLAR İÇİN SES ÇIKARMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Iğdır Kadın Meclisi Üyesi Beyzanur Okudan ise, “Boşandığı erkek tarafından öldürülen Dilan Kok için Iğdır adliyesindeydik. fail Maruf Kok müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldı. Sürecin başından beri Dilan Kok’un ailesinin yanındaydık. Dilan Kok ve diğer öldürülen bütün kadınlar için adalet sağlanana kadar ülkenin her yerinde ses çıkarmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

26 Ocak'ta Iğdır'ın merkez Karaağaç Mahallesi’nde meydana gelden olayda, Maruf Kok, 19 Kasım 2020’de, çocuklarının velayetini alma şartıyla boşandığı eşi Dilan Kok’un annesi ile yaşadığı eve geldi. Maruf Kok camı kırarak eve girdi ve 2 çocuk annesi Dilan Kok’u başından tabancayla vurdu. Dilan Kok, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Yorumlar 1
alson 25 Aralık 2021 20:55

yanliş yaşam yanliş sonuçlanir

Bakmadan Geçme