Dilan Kok cinayeti yargılamasında karar çıkmadı

Camı kırarak eve giren eski eşi tarafından katledilen 2 çocuk annesi Dilan Kok'un cinayetine ilişkin davada karar çıkmadı.

Dilan Kok cinayeti yargılamasında karar çıkmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Boşandıktan sonra annesinin Iğdır merkez Karaağaç Mahallesi’nde bulunan evinde yaşayan Dilan Kok, 26 Ocak saat 02.00 sıralarında eski eşi Maruf Kok tarafından katledildi. İddiaya göre, evin önüne gelen Maruf Kok, bahçede kimsenin olmadığını görünce camı kırarak eve girdi ve 2 çocuğunun annesi olan Dilan Kok’u başından tabancayla vurdu. Dilan Kok, evde yaşamını yitirirken, Maruf Kok ise olayın sabahı polis merkezine giderek teslim oldu. Maruf Kok, çıkarıldığı mahkemece ‘kasten adam öldürmek’ suçundan tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 

26 Ekim’de Iğdır Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüşülmesine devam edilen duruşmada savcı mütalaasını verdi. Savcı, verdiği mütalaada tanığın ‘tasarlayarak kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığı ihlalinden’ cezalandırılmasını istedi. Davanın 23 Kasım'da gözden geçirilmesi kararlaştırılırken 7 Aralık'ta ise kararın verilmesi bekleniliyor. 

Aile Avukatı ve Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydanur Ağayar, “Savcı mütalaasını verdi. Savcının verdiği mütalaada ‘tasarlayarak kasten adam öldürme, konut dokunulmazlığı ihlalinde’ cezalandırılma talebi var. Dava 23 Kasım'da gözden geçirilecek, 7 Aralık'ta ise kararın verilmesini bekliyoruz. Karşı tarafın sanık vekillerin verdiği talepler reddedilmiştir. Biz de bu olayın, tasarlayarak, kasten adam öldürme olduğunu düşündüğümüzden gerekli kişilerin dosyaya müdahil olmasını talep etmişsek de şu aşamada reddedilmiştir. Hem katılanlar vekili olarak hem de Iğdır Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak gerekli mercilere başvurumuzu yapacağız.” dedi. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Iğdır Kadın Meclisi adına konuşan Beyza Nur Okudan, "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Iğdır Kadın Meclisi olarak boşandığı erkek tarafından öldürülen Dilan Kok davasında adalet için Iğdır Adliyesi'ndeyiz. Bir önceki duruşmada savcı mütalaası için duruşma tarihi bugüne ertelenmişti. Şüpheli kadın ölümlerini açığa çıkarmak için biz de bu sürecin takipçisi olacağız. Mücadelesini yürüttüğümüz her alanda failler ve sorumlular gereken cezaları alana kadar adliyelerden ayrılmayacağız.” ifadelerini kullandı. 

Evine girilerek öldürülen Dilan Kok'un annesi ise Saniye Kok ise “Yavrumu öldürenin müebbet hapis cezası almasını istiyorum. Ben önce Allah’ıma sonra devletime sığınmışım.” dedi.

Bakmadan Geçme