• Haberler
  • Güncel
  • Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında seçim maratonu başladı

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında seçim maratonu başladı

Hopa Ticaret ve sanayi Odasında seçim maratonu başladı. Mevcut Başkan Osman Akyürek ile birlikte Hopalı iş insanı Osman Demircioğlu da adaylığını açıkladı.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odasında seçim maratonu başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Adaylık açıklamasını yapmak için bir kafede mensuplarıyla bir araya gelen Osman Demircioğlu, Hopa ve Kemalpaşa’nın sınır bölgesinde olması dolayısıyla ticarî olarak önemli bir bölgede olduğunu kaydetti.

İMALAT, İHRACAT, İSTİHDAM

Ticaret ve Sanayi Odası adayı olarak, bölgeyle ilgili en önemli projelerinin imalat, istihdam ve ihracat üçlüsü olduğunu vurgulayan Demircioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Neden imalat diyoruz? Hammaddesi bölgemizde olan; çay, kereste, balık, bakır, meyve, sebze, inşaat alanlarında imalatın da yani işletme ve tesisleşmesinin de yine bölgemizde yapılması gerekiyor. İmalatı bölgemizde yapılacak olan tesisleşmeyle yine bölgemizin istihdamı artacak. Bu istihdamdan da öncelikli olarak gençler ve kadınlar faydalanacak. Yine sınır kenti olmamız sebebiyle de üretilen ürünler kolaylıkla ihracat pazarına yöneltilebilecek. İşte; İmalat, İstihdam, İhracat üçlemesiyle; iş insanlarımız kazanacak, ekonomimiz kazanacak, üreticimiz kazanacak, gençler kazanacak, kadınlar kazanacak, Hopa ve Kemalpaşa kazanacak, ülkemizin ekonomisi kazanacak.”

“ŞEFFAF, KATILIMCI VE DEMOKRATİK HİZMET HEDEFİMİZ”

Hedeflerinin, şeffaf, katılımcı, demokratik, dijital çağa ayak uyduran, yenilikçi bir yönetim olduğunu dile getiren Demircioğlu, “Hopa ve Kemalpaşamızdaki meslek gruplarının sorunlarını da çözümlerini de biliyoruz. Sorunların farkındayız. Farkımız da farkında olmamız. Bu sorunları öncelikli olarak ortak akılla ve istişareyle masaya yatırılması gerektiğini düşünüyoruz.” dedi.

ÖNCELİK NAKLİYE, GÜMRÜK, İNŞAAT, ÇAY TARIMI VE TURİZM

Hopa ve Kemalpaşa ekonomisine büyük katkı sunan nakliye, gümrük, inşaat, çay tarımı ve turizm ile alakalı faaliyet gösteren meslek gruplarıyla ilgili çalışmalara öncelik vereceklerini kaydeden Demircioğlu, “Bu sektörlerle ilgili yapacağımız geniş kapsamlı çalışmayla birlikte hazırlanacak olan çözüme yönelik kısa, orta ve uzun vadeli eylem planları tüm bileşenlerle hazırlanacak ve hayata geçirilecek. Sektörlerimizin ve firmalarımızın en güçlü şekilde temsil edildiği, iş dünyamızın sorunlarının ilgili makamlarla en hızlı şekilde çözüme ulaştırıldığı, sektör sorunlarının ilgili makamlara kolaylıkla iletilebildiği, çözüm odaklı, dinamik bir yönetimle; İş birlikleriyle, çalışmalarıyla ve projeleriyle Hopa ve Kemalpaşa iş hayatının en büyük temsilcisi olacak şeffaf, üretken, kentin sorunlarına çözüm sunan bir Hopa Ticaret ve Sanayi Odası’nı hep beraber oluşturalım. Birlikte üretelim, istihdam edelim, ihracatı büyütelim. Birlikte değiştirelim, birlikte geliştirelim.” ifadelerini kullandı.

Demircioğlu’nun yönetim kurulu adaylarını tanıtımının ardından toplantı sona erdi.

Bakmadan Geçme