Haşim Kılıç iddiasına Gültekin Uysal'dan tepki

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayının Haşim Kılıç olduğu iddialarına tepki gösterdi.

Haşim Kılıç iddiasına Gültekin Uysal'dan tepki
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün akşam Nihat Genç’in sosyal medya hesabından paylaştığı, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olduğuna dair iddiaya DP lideri Gültekin Uysal tepki gösterdi. Bu tür iddialara karşı dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Uysal, “‘Muhaliflik’ kisvesi altında toplumsal muhalefetin enerjisini tahrip etmek için adeta ‘safra üretim merkezi’ fonksiyonu görenlere anlam yüklememek gerekiyor. Sorumluluk duygusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, değerleri ve bekâsı tüm kişisel hedef ve ihtiraslarımızın önündedir! Bugünden bilinçli bir şekilde isimler üzerinden ‘CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Özellikle de asparagas haber ve ‘aday toto’ niteliğindeki ‘şu aday oluyormuş, bu aday yapılmak isteniyormuş’ tarzı yayınlara itibar etmemek gerekiyor!” dedi.

“AKP VEYA BİRİLERİNİN GÖNLÜ İSTEDİ DİYE BEYAN OLMAZ”

Aday belirlemenin bir süreci ve zamanlaması olduğunu belirten Uysal, “Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı Adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var; 1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak, 2) Seçilebilirlik, 3) Seçim sonrası 20 yılda Akp tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi! Bir takım siyasi kararlar, aday belirleme süreçleri bir strateji meselesidir ve doğal bir zamanlaması vardır; ‘Akp veya birilerinin gönlü istedi’ diye bugünden bir beyanda bulunulmaz!” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme