Gençliğinize güvenmeyin! 20 yaşında koronavirüse yenik düştü

Daha çok yaşlılarda ölümcül sonuçlandığı düşünülen koronavirüs, Hakkâri'de 20 yaşında bir genç kızın canını aldı. Talihsiz kız aşı yaptırmamıştı.

Gençliğinize güvenmeyin! 20 yaşında koronavirüse yenik düştü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksekova ilçesinde 20 yaşındaki Türkan Abo, yaklaşık 1 ay önce koronavirüse yakalandı. Van'da tedavi gören genç kız, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Türkan Abo, daha hayatının baharında, koronavirüsten dolayı yaşama gözlerini yumdu. Türkan Abo'nun aşısız olduğu öğrenildi.

YAKINLARINDAN AŞI ÇAĞRISI

Genç kızın yakını olan Esendere Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, genç yaşlı demeden vatandaşlara aşı çağrısında bulundu. Türkan Abo'nun ölümünün çok üzücü olduğunu dile getiren Büyüksu, gençlerin yaşlarına güvenerek rahat davranmamaları gerektiğinin altını çizdi. Büyüksu, "Akrabam olan Türkan Abo maalesef yakalandığı Kovid-19 hastalığıyla 1 aydır mücadele ediyordu. Doktorların bütün müdahalelerine rağmen maalesef hayata tutunamayan Türkan, aramızdan ayrıldı. Bütün hemşehrilerimizden ricamız lütfen aşılarınızı yapın. Bu hastalıkla mücadele edeceğimiz en büyük silah, aşıdır. Herkes aşılarını lütfen ihmal etmesin.” dedi.
 

Bakmadan Geçme