Hakkari'de mayısta kayak yarışması düzenlendi

Hakkari'de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Alp Disiplini Kayak Yarışması gerçekleştirildi.

Hakkari'de mayısta kayak yarışması düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye'nin birçok bölgesinde sıcak hava etkili olurken, Hakkarili sporcular mayısta kayak yapmanın heyecanını yaşadı. Hakkari Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün girişimiyle düzenlenen etkinliğe katılan kayakçılar, minikler, yıldızlar ve gençler kategorisinde yarıştı. Sporcular, 3 bin 300 rakımlı yaylada aileleriyle keyifli anlara tanıklık etti.

Organizasyonla ilgili açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri dahilinde kent merkezine 18 kilometre uzaklıktaki Berçelan Yaylası'na geldiklerini söyledi.

Hafta kapsamında kentte salon ve doğa sporlarında birbirinden güzel faaliyetler yaptıklarını anlatan Yıldırım, şöyle konuştu:

"HAKKARİ'MİZİN DOĞASINI TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ"

"Bunlardan biri de kayak yarışması. Türkiye'nin birçok yerinde havalar ısınırken, biz burada bir yandan çiçekleri kokluyor diğer taraftan da kayak kayıyoruz. Bu da coğrafyamızın ne kadar zengin olduğunu gösteriyor. Burada kayak yapıyor olmak büyük bir şans. Bize destek sağlayan Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu'na, Valimiz İdris Akbıyık'a, bütün paydaş kurumlara teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerle Hakkari'mizin doğasını, coğrafyasını tanıtmaya çalışıyoruz."

"DÖRT MEVSİMİ BİR ARADA YAŞAMK MÜMKÜN"

Türkiye Kayak Federasyonu Hakkari Temsilcisi Halil Kurşun ise, "Kentte dört mevsimi bir arada yaşamak mümkün. Türkiye'nin birçok yerinde insanlar denize girerken, 17 Mayıs'ta Hakkari'de kayak yapıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Etkinliğe, Vali yardımcıları Tevfik Kumbasar, Talha Battal ve Murat Yayabaşı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli, sporcular ve aileleri katıldı.

Bakmadan Geçme