Yüksekova turizmde atağa geçti

Hakkari Yüksekova'daki STK temsilcileri, turizmde yapılacak ortak çalışmaları görüşmek üzere İran'a 2 günlük ziyaret gerçekleştirdi.

Yüksekova turizmde atağa geçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksekova’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve farklı esnaf grupları, İran'ın Türkiye Başkonsolosluğu ve İran Urumiye Ticaret Odası ve İran Seyahat Acentesini ziyaret etti.

Görüşmelerle ilgili bilgi veren Urumiye Başkonsolosu Fehmi Çetin, 2 gün süren görüşmelerin iki ülke açısından olumlu geçtiğini ifade etti. Çetin, “İlk defa Türkiye’den bu kadar kalabalık ve en geniş katılımın Hakkâri bölgemizden olması benim için çok önemli bir ziyaret oldu. Bize düşen İran’a sınır illerimizin birbirleriyle etkileşim sağlayarak, ticari ve turizm anlamında geliştirilmesine ve bu hedefe katkı sağlamak için gerekli desteği vermektir. Her iki Cumhurbaşkanımızın bize hedef biçtiği 30 milyar dolar hacim çerçevesinde hizmet vermeye çalışmaktayız.” dedi.

Hakkari ve ilçelerinin artık cazibe merkezleri haline geldiğini kaydeden TÜRSAB Başkanı Cevdet Özgökçe ise, “Yüksekova Havalimanı 5 yıldır hizmet vermektedir. Bunun için Hakkâri ve Yüksekova’ya İran’dan turist getirmek için bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Van ve Hakkâri, İranlılar için açık hava müzesi gibi turizm anlamında birçok zenginlikleri olan iki ilimiz. Van, Hakkâri ve ülkemizi İran’da daha iyi tanıtmak için bu programı gerçekleştiriyoruz.” diye konuştu. 

Bakmadan Geçme