YUKADER Hakkari'nin kadın profilini ortaya çıkaracak

Yüksekova Kadın Derneği (YUKADER), il merkezi ve ilçelerde hane ziyaretleri yaparak, Hakkari'nin kadın profilini ortaya çıkarıyor.

YUKADER Hakkari'nin kadın profilini ortaya çıkaracak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

YUKADER Başkanı Hatice Temir, ‘Eşitlik İçin El Ele’ sloganıyla, il merkezi ve ilçelerde hane ziyaretleri gerçekleştirerek, Hakkari’nin cinsiyet eşitliği profilini çıkarmak için çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

HAKKARİ’NİN KADIN PROFİLİ ORTAYA ÇIKARILACAK

Çalışma kapsamında, 303’ü erkek olmak üzere, toplamda 803 kişiyle anket yaptıklarını söyleyen Temir, “Haneleri tek tek ziyaret ederek, kadın hakları, kadın istihdamı ve kadının ekonomik durumu, kadının karar alma mekanizmalarına girme oranı, kadınların sosyal alandaki ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığı ya da nasıl karşılandığı, kadınların haklarını bilip bilmediğine dair anket sorularımızı yöneltiyoruz. Anket yaptığımız kişilere broşürlerimizi iletiyoruz. Bu şekilde, Hakkari’deki kadın profilini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz.” dedi.

VERİLER ŞUBAT AYINDA AÇIKLANACAK

Temir, söz konusu çalışmanın verilerini, Şubat ayında düzenleyecekleri kapanış toplantısında basın mensupları ile paylaşacaklarını sözlerine ekledi.

YUKADER Başkanı Hatice Temir, çalışma kapsamında hane ziyaretleri yaparak, 803 kişiyle anket gerçekleştirdiklerini söyledi.

Bakmadan Geçme