Üzümlü Sınır Kapısı'nda şap hastalığı alarmı!

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Üzümlü Sınır Kapısı'nda şap hastalığına karşı alınan önlemler en üst seviyeye çıkarıldı.

Üzümlü Sınır Kapısı'nda şap hastalığı alarmı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Irak'ta hayvanlarda çıkan şap hastalığı üzerine Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de Üzümlü Sınır Kapısı’nda dezenfektan istasyonunu kurdu, giriş yapan araçları tek tek dezenfekte ediyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurca Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim Mikail Çoğan, Irak bölgesinde görülen şap virüsünden dolayı sınır kapısında dezenfektan istasyonu kurulduğunu belirtti, “Bakanlığımız tarafından alınan önlemler çerçevesinde ülkemize giriş yapan araçlar dezenfekte edildikten sonra izin veriliyor.” dedi.

Veteriner hekim Özkan Alınak ise bakanlık bünyesinde alınan önlemler çerçevesinde Irak bölgesinde başlayan şap hastalığına karşı ilçede tedbir aldıklarını söyledi ve “Ülkemize Üzümlü Sınır Kapısı’ndan giriş yapan araç ve vatandaşların hastalığı yaymamaları için önlemler alındı. Ülkemizde gerekli bütün aşılama yapılana kadar burada görev yapacağız. Amacımız, bu hastalığın ülkemizde en az zararla atlatılmasını sağlamaktır.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme