Silehi aşireti lideri ilçelerde ziyaretlerde bulundu

Türkiye'nin en genç aşiret lideri olarak bilinen Silehi aşireti lideri Mehmet Alayı Atlı, Hakkari ve ilçelerinde bazı kurum ve kuruluşlarla, STK'ları ziyaret etti.

Silehi aşireti lideri ilçelerde ziyaretlerde bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Mehmet Alayı Atlı, iki gün süren ziyaretlerinde amacının, hemşehrilerinin sorunlarını yerinde görüp, ilgili kurum ve kişilere iletmek olduğunu söyledi.

Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ağırlıklı ziyaretlerde bulunan Mehmet Alayı Atlı, ziyaretlerinin amacını şöyle açıkladı:

“İnsanlarımızın talebini yerinde dinlemek lazım. Biz de mümkün olduğunca herkese ulaşmaya çalışıyoruz; bütün akrabalarımıza, hemşehrilerimize ulaşmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz insanlarımızı yerinde görüp sıkıntıları yerinde tahlil etmek ve gerekli mercilere iletmektir. İnşallah biz de bunları her yere anlatmaya çalışacağız.”

EN BÜYÜK SORUN İSTİHDAM

Hakkari ve ilçelerinde en önemli sorunun istihdam olduğunun altını çizen Mehmet Alayı Atlı, “Okuyan genç sayısı bu bölgede çok fazla. Gençlerde eğitim düzeyi arttıkça talep de artmaktadır. Bu doğrultuda en fazla istihdam konusunda talep olmuştur. İstihdam konusunda bütün gençlerimize yardımcı olmaya çalışıyorum, bundan sonra da bu böyle devam edecek.” dedi.

Aşiret gözetmeden tüm Hakkari’ye hizmet etmeyi şiar edindiklerini kaydeden Mehmet Alayı Atlı, “Aşiretler bu bölgede simgeseldir. Bütün aşiretler birbirine akrabadır. Hakkari olarak biz bir aşiret; bir aileyiz. Biz de aşiret gözetmeden, Hakkari’deki her vatandaşımıza yardımcı olmaya çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Alayı Atlı’nın ziyaret ettiği kurumlardan bazıları şöyle:

Yüksekova Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği, Yüksekova Akparti İlçe Başkanlığı, Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü, Yüksekova kanaat önderleri, Şemdinli Ak Parti İlçe Başkanlığı, Şemdinli Belediye Başkanlığı, Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Şemdinli kanaat önderleri, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Hakkari Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı Hakkari İl Başkanlığı, Hakkari Güvenlik Korucuları Derneği.

Bakmadan Geçme