"Oğlum dönmeden eylemime son vermeyeceğim"

Çocuğu PKK tarafından kaçırılan Nihal Çiftçi: "Oğlum dönmeden bu eyleme son vermeyeceğim."

&quotOğlum dönmeden eylemime son vermeyeceğim"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

16 AİLE EYLEME KATILDI

Hakkari'de terör örgütü PKK tarafından çocukları kaçırılan ailelerin, Hakkari HDP önündeki eylemleri sürüyor. 

Aileler, 7 haftadan bu yana HDP il binası önünde çocukları için seslerini duyurmaya çalışıyor. Bu hafta eyleme katılan ailelerin sayısı 16'ya yükseldi. 

"OĞLUMU HDP'DEN İSTİYORUM"

O annelerden biri, çocuğu 10 yıl önce PKK tarafından dağa kaçırılan Nihal Çiftçi, oğlu dönmeden eylemine son vermeyeceğini söyledi. Çiftçi, "Oğlumu HDP'den istiyorum. HDP'nin oğlumu kandırarak dağa götürdüğünü biliyoruz. Oğlum dönmeden bu eyleme son vermeyeceğim. Sonuna kadar onlarla savaşmaya yemin ettim. Bizim durumumuzdaki aileler büyük acı yaşıyor. Sesimizi duyurmaya devam edeceğiz. Artık yeter diyoruz. Oğlum, bizi duyuyorsan gel devletine teslim ol. Bize destek olmak için gelenler var. Allah hepsinden razı olsun." diye konuştu.

"EYLEME DESTEK BÜYÜYECEK"

Şemdinli'den gelerek evlatları için eylem yapan ailelere destek veren Abdulcabbar Ekinci de amcasının 1994'te teröristlerce katledildiğini ifade ederek, "Ben de annelere destek olmak istiyorum. HDP'ye, teröre lanet olsun. Allah'ın izniyle buradaki eyleme destek daha da büyüyecek. Hava soğuk, kar var. Ama yine de buradayız. Sonuna kadar bu mücadeleyi bırakmayacağız. Gelip teslim olanların sayısı artıyor. İnşallah hepsinin çocuğu gelir." dedi.

Bakmadan Geçme