İranlı turistler Yüksekova'da güllerle karşılandı

Nevruz tatilini Türkiye'de geçirmek için Esendere Sınır Kapısı'ndan giriş yapan İranlı turistler Hakkari Yüksekova'da güllerle karşılandı.

İranlı turistler Yüksekova'da güllerle karşılandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İran'da ayın 20'sinde başlayacak olan Nevruz tatili öncesi Esendere Sınır Kapısı'ndan giriş yapan İranlılar, Yüksekova’da sevinçle karşılandı.

İran turistleri güllerle karşıladıklarını belirten S.S. 23 Nolu Motorlu Taşıyıcılar Esendere Kooperatifi Başkanı Serdar Kaya, “Esendere Gümrük Kapısı, Asya ile Avrupa’nın kara yolu geçiş güzergâhında olan, tarihi İpekyolu üzerindedir. Esendere, özellikle doğudaki 11 ülkeye gitmek ve söz konusu ülkelerden Türkiye'mize ve batı ülkelerine gitmek için tercih edilen sınır kapımızdır. Biz de misafirlerimizi ülkemize yakışır bir şekilde karşılamayı görev biliyoruz. Nevruzu ülkemizin farklı illerinde geçirmek için İran vatandaşları akın ediyor. Kooperatif olarak misafirlerimizi güllerler karşıladık. Kolonya ve çikolata ikram ettik. Ülkemizi tatil için tercih eden misafirlerimize hizmetlerinden dolayı kooperatif üyelerimize ve çalışanlarına da teşekkür ederiz. Bu hizmetleri sunmamızda desteklerini sunan başta Valimiz İdris Akbıyık, Kaymakamımız Ömer Çimşit, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Esendere Gümrük Müdürü ve Esendere Jandarma Komutanlığımıza teşekkür ediyoruz. Şimdiden gelen tüm İranlı misafirlerimizin nevruzunu kutluyorum.” diye konuştu.

Bakmadan Geçme