Hakkarili esnaftan Sezen Aksu'ya suç duyurusu!

Hakkarili esnaf H. Ekrem Tatlı, Sanatçı Sezen Aksu'nun şarkısında Hz. Adem ve Hz. Havva'ya yönelik sözleri nedeniyle Aksu hakkında suç duyusunda bulundu.

Hakkarili esnaftan Sezen Aksu'ya suç duyurusu!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

H. Ekrem Tatlı, Sezen Aksu’nun Hz. Havva ve Hz. Adem’e ’cahil’ ifadesine yönelik ifadesine ilişkin, kamuoyunda infiale yol açabilecek tarzda, İslam peygamberi ilk insan Hz. Adem ve Hz. Havva hakkında kamuya açık şekilde dinin toplumdaki saygınlığını aşağılayıcı ifadeler kullandığını belirtti.

Tatlı Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği dilekçede, "İlk insan ve ilk Peygamberimiz Hz. Adem Aleyhisselam’a ve onun kıymetli eşi kıyamete kadar gelecek insanlığın annesi, cenabı Allah’ın Bir iş (Takva) elbise giydirdik. Buyurduğu Hz. Havva'ya Cahil demek en büyük cahilliktir. Hz. Adem ile Hz. Havva'ya hakaret eden şarkısında 'Selam Söyle O Cahile' diyen Sezen Aksu cahilsin! orta çağ zihniyeti kalıntısı bakışı müzik zannediyorsun! Haddini bil insanlığın orta inanç ve kutsallarına hakareti bırakın, bu zihniyetle bir yere varamazsınız. " ifadelerini kullandı. Tatlı, Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bakmadan Geçme