Hakkari 'Kar Festivali' ile coştu

Huzur ve güven ortamının tesis edildiği Hakkari'de bu yıl 4'üncüsü düzenlenen kar festivali, binlerce kişiyi bir araya getirdi.

Hakkari 'Kar Festivali' ile coştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Valilik, Hakkari Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının desteğiyle 2 bin 800 rakımlı Merga Bütan Kayak Merkezi'nde 5-6 Şubat'ta düzenlenen festival, yoğun ilgi gördü. Soğuk havaya rağmen Hakkarililerin yanı sıra birçok ilden, İran ve Irak'tan gelerek festivale katılan binlerce kişi, çeşitli gösteriler, kar raftingi, yamaç paraşütü, kar voleybolu ve güreş gibi etkinliklere katılarak eğlendi. Reng-i Hakkari Sanat Topluluğu ile Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun gösteri sunduğu, dengbejlerin ve ünlü sanatçıların konser verdiği festivalde vatandaşlar, türküler eşliğinde halaylar çekip kayak yaparak unutulmaz anlar yaşadı.

"HAKKARİ'DE HAYAT VAR"

Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, soğuk havaya rağmen kent sakinlerinin yanı sıra farklı illerden, İran ve Irak'tan çok sayıda kişinin festivale katıldığını söyledi.

Festivalin etkinliklerle, konserlerle dolu dolu geçtiğini belirten Akbıyık, şunları kaydetti:

"On binlerce insanımız buraya geldi. Çeşitli spor ve dans gösterileri sunuldu. Yılmaz Erdoğan, Mustafa Erdoğan, Anadolu Ateşi, Reng-i Hakkari, Gece Yolcuları katıldı. Müthiş bir festival oldu. Hakkari mutlu, Hakkari'de hayat var."

Kentin yatırımlar sayesinde büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadığına dikkati çeken Çiğdem Karaaslan, şöyle konuştu:

"Hakkari'de kayak yapmayan kalmasın bakış açısıyla birlikte gençliğe yönelik çok önemli bir projenin gerçekleştirilmiş olduğuna da şahitlik ediyoruz. Bu sayının artırılması, buradaki yetenekli çocukların keşfedilmesi ve bu tesislerden milli sporcu sayısının yükseltilerek bize dünyada gurur yaşatacak nice gençlerin çıkmasını amaçlayacak hedeflerimiz de var."

Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu ise son yıllarda tüm dünyada alternatif turizm türlerinin yaygınlaştığını, kış turizminin öne çıktığını belirtti.

Hakkari'nin istenen şartların hepsini yerine getirdiğini aktaran Ağacanoğlu, "Karın yerde kalma süresi 6 ayı buluyor. Hakkari, turizmde gelişmekte olan bir şehir. Dışarıdan yatırımcılar da buraya yönelmiş durumda. Bu etkinlikler ilin ekonomisine de katkı sağlıyor." dedi.

"HAKKARİ İNANILMAZ GÜZEL BİR YER"

Festival için İstanbul'dan gelen Yekta Ünalan, kentin coğrafyasına hayran kaldığını ve herkesin bu güzelliği görmesi gerektiğini söyledi.

Bütün kış sporlarının kentte yapılabileceğini aktaran Ünalan, "Çoğu ülkede göremeyeceğiniz bir manzarayla karşılaşıyorsunuz burada. Dünyanın en güzel dağlarının bulunduğu bir bölge." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme