Hakkari İl Özel İdaresi engelli kardeşleri yolsuz bırakmadı

Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, doğuştan zihinsel engelli ve çölyak hastası Aycan ve Gülşen Ölmez kardeşler için, yaşadıkları mezraya özel yol açtı.

Hakkari İl Özel İdaresi engelli kardeşleri yolsuz bırakmadı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zihinsel engelli ve çölyak hastası iki çocuk babası Fettah Ölmez, 1995 yılında güvenlik nedeniyle boşaltılan, Hakkari'ye 50 kilometre uzaklıktaki Geçimli köyü Seyitli mezraına, yerleşmeye karar verdi. 

Mezraına tekrar ev yapan Fettah Ölmez, yol olmadığı için Hakkari İl Özel İdaresine başvuruda bulundu.

İl Özel İdare ekipleri, Ölmez'in isteğini yanıtsız bırakmadı ve doğuştan zihinsel engelli ve çölyak hastası Aycan ve Gülşen Ölmez kardeşler için 2 buçuk kilometrelik yol açma ve genişletme çalışması yaptıç 

Yol çalışması ile ilgili İl Özel İdare ekiplerine teşekkür edern Baba Fettah Ölmez, köye yaptırdığı ev konusunda da yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Fettah Ölmez, ”Bana böyle bir desteği veren başta Sayın Valim olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve bütün personeline teşekkür ederim. Yaklaşık bir haftadır iş makineleri çalışıyor. Şantiye şefi her gün denetlemeye geliyor. 1995'ten beri buraya araçlar gelmiyordu. Araç yolu yeni açıldı. Ben de engelli çocuklarım için ev inşa edeceğim. Buradan kızlarım ve bakmakla yükümlü olduğum eşimle beraber kendi bahçemizde ektiğimiz ürünleri yetiştirip tüketeceğiz. Ev konusunda da devletimin bana yardımcı olacağını umuyorum." dedi.

Bakmadan Geçme