Hakkari'de şehit polisler adına eşme ve 2 park açıldı

 Hakkari'de şehit 3 polisin adına yaptırılan çeşme ve iki park, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Hakkari'de şehit polisler adına eşme ve 2 park açıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından , 2016'da PKK'lı teröristlerce Depin Polis Kontrol Noktasına gerçekleştirilen  saldırı neticesinde  şehit olan  polis memurları Abdullah Bozkurt ve Hamza Irmak'ın adına şehit oldukları bölgede iki park, aynı yıl Mardin'in Nusaybin ilçesinde şehit olan polis memuru Erkan Başpehlivan adına da çeşme yapıldı. Çeşme ve parkların açılışı için bir tören gerçekleştirildi.  Törende konuşan Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Polis Haftası'nı kutlayarak, parkların ve çeşmenin hayırlı olmasını diledi.

Polis Haftası'nın Türkiye'de olduğu gibi Hakkari'de de çeşitli etkinliklerle kutlandığını belirten Akbıyık, şunları kaydetti:

"Burada yapılan parklarımıza iki şehidimizin ismi verildi. İnşallah isimleri bu parklarda, kalbimizde, gönlümüzde, milletin kalbinde sonsuza kadar yaşayacak. Türkiye'de en çok şehidin verildiği yer. 2 binin üzerinde şehidimiz var. Askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız ve güvenlik korucularımız ve vatandaşlarımız. Buranın her karış toprağı şehit kanıyla sulanmış. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz."

Akbıyık, daha sonra İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Kavukçu, İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar ile eşi Gökşen Pınar, müdür yardımcıları, Özel Harekat Şube Müdürü Recep Korhan Gürel ile parkların ve çeşmenin açılışını yaptı.

Şehitlerin özgeçmişinin okunduğu törende, dua edilerek kurban kesildi.

Bakmadan Geçme