En çok ilgiyi 'pilotluk' gördü

Yüksekova'da bilim şenliği kapsamında düzenlenen atölyeler arasında en yoğun ilgi 'Uçak Simülatör ile Pilotluk' dersine gösterildi.

En çok ilgiyi 'pilotluk' gördü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yüksekova ilçesinde TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında "Yüksekova Bilim Armonisi" ismiyle, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Yüksekova Bilim ve Sanat Merkezi’nin atölyelerinde farklı okullardan gelen öğrencilere ‘Uçak Simülatör ile Pilotluk’ dersi veriliyor. Okulun bahçesinde 5 gün sürecek olan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri’nde 53 proje, 160 atölye ve 40 öğretmenin sunumuyla en büyük ilgiyi ‘Uçak Simülatör ile Pilotluk’ dersi görüyor. 

Bilişim ve Teknoloji öğretmeni Şükrü Evran, ’’Bu atölyede bir uçak simülatörü üzerinden lise ve ortaokul gruplarımızla temel düzeyde pilotluk becerisine yönelik bir çalışma yapıyoruz. Burada pilotların eğitimi için kullanan Microsoft fly simulator 2020 programını kullanıyoruz. Pilotlar gerçek hayatta uçuş yapmaya başlamadan önce, bu uygulamalardan pilotluk becerisini kazanıyor. Pilotların kullandığı bu programı biz de öğrencilerimize tanıtıyoruz. Temel bir pilotluk eğitimiyle, bir uçağın nasıl uçurabileceğini, nasıl indirebileceğini, uçağın genel felsefesini öğretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizden güzel dönüşler aldık. Bu programın daha güzel yönü yapay zeka programının da olması. Yapay zeka ile öğrenimi sağlarken, deneyimleme şansı da sunuyoruz. Hemen hemen tüm lise öğrencilerimizi burada misafir ettik. Şenlik bittikten sonrada da okullarda bekleyen öğrencilerimiz var. Yüksekova’da gerçekten güzel işlere imza atıyoruz.’’ dedi.

Bakmadan Geçme