Canilerin ölüme terk ettiği köpeği belediye kurtardı

Hakkari'nin Akbulut köyü yakınlarında belediye ekipleri elektrik telleriyle bağlanarak ölüme terk edilen sokak köpeklerinin yardımına yetişti.

Canilerin ölüme terk ettiği köpeği belediye kurtardı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine kent merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkari-Van karayolu üzerindeki Akbulut köyüne geçti. Yoldan uzak bir mesafede, yaklaşık iki metre karın bulunduğu bölgedecan dostlara ulaşmayı başaran belediye ekipleri, hemen sokak hayvanlarına müdahalede bulundu. Hayvanlardan birinin sol arka patisinde elektrik teli ile bağlanma sonucu kangren olduğu tespit edildi. Diğer sokak köpeğinin ise elektrik telleriyle boynundan bağlandığı ve yemek borusu ile soluk borusunda yaralanma tespit edildi. Hayvanları Akbulut köyünden alıp veteriner kliniğine getiren ekipler, tedavilerini yaptıktan sonra onları burada müşahede altına aldı.

Hakkari Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Mustafa Berat Kasımoğlu, bu zulme kayıtsız kalmayarak derhal köpeklere zulüm yapanların tespit edilmesi talimatını verdi. Başıboş köpekleri ayak ve boyun kısımlarını elektrik telleriyle bağlayan kişi veya kişilerin tespit edilmesi için köyde araştırmaların devam ettiği öğrenildi.

Bakmadan Geçme