Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: "Sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak"

Hakkari ziyaretinde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu seslendi: "Sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak." dedi.

Bakan Soylu'dan Kılıçdaroğlu'na: "Sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakan Soylu Hakkari’de AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Teşkilat Akademisi Hakkari Eğitim Programı’na katıldı. Programda AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Bakan Soylu çeşitli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Hakkari ziyaretiyle başlayan Bakan Soylu, geceyi Göllerbaşı Üs Bölgesi’nde geçirdiğini belirtti. Bakan Soylu, “Sabahleyin kahramanlarımızla birlikte kahvaltı yaptık. Sat Göllerinin olduğu alanın içerisine indik ve oradan da buraya, evimize geldik. Allah’a hamdolsun bugün Hakkari, Yüksekova, Çukurca, Şemdinli ve Derecik’e baktığımızda bambaşka bir tablo görüyoruz. Geçen hafta Tunceli’deydim. Ovacık’ta bir üs bölgesine uğramıştık. Bundan 5 yıl önce 573 teröristin bulunduğu vadide şimdi 19 terörist var ve 2’si de hareket edemez durumdadır. Güvenlik toplantımızı yaptık, cem evindeki dedelerimizle bir araya geldik, esnafı ziyaret ettik.” dedi.

“HAKKARİ FESTİVAL ŞEHRİ OLDU HAKİKATEN ÇAĞI DEĞİŞTİRİYORUZ”

Hakkari’de yapılan yatırımlara da değinen Bakan Soylu, “Göllerbaşı'nda festival, Çukurca’nın foto safarisi, kar festivalleri var. Hakkari festival şehri oldu. Hakikaten çağı değiştiriyoruz. Demokrasinin gücüyle, irademizle milletimizin bize olan inancıyla bu çağı değiştiriyoruz. İşimiz bitmedi. 72 milletten turist Hakkari’nin sokaklarında, dağlarında cıvıl cıvıl dolaşana kadar yolumuza devam edeceğiz. ” diye konuştu.

“KAYBETMEKTEN BAHSEDENE BAKAR MISIN, KILIÇDAROĞLU”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Bakan Soylu, “Hep birlikte pandemi dönemini geçirdik, birçok insanımızı kaybettik. Dünya bir virüse mağlup oldu, dünya hâlâ çırpınıyor. Biz buna nasıl bir çare bulacağız diye. O büyük büyük devletler, o büyükelçilerin mensup oldukları devletler hastalarına bakamadılar, rezil oldular. Koridorlar da yetmedi, hastane dışında, morglara insanları paket paket sıkıştırdılar. Her şeyi sakladılar ve gizlediler. Birbirlerinin maskelerine havaalanında korsanlık yaptılar. Medeniyetleri alt üst oldu. Bütün foyaları meydana çıktı." dedi.

“YILLARDAN BERİ SEÇİM KAYBEDİYORSUN. SEN CHP’YE KAYBETTİRDİN”

Konuşmasında Kılıçdaroğlu’nun “bu şehir hastanelerinin hesabını soracağım” ifadesine de yer veren Balan Soylu, “ Peki Türkiye, Kılıçdaroğlu denilen birisi var, çıkıp dedi ki, ‘bu şehir hastanelerinin hesabını soracağım.’ Hesap sormayı iyi bilir. Şimdi pankart asmış ‘kaybettiğimiz zamanı geri kazanalım.’ İnsanda biraz yüz olur. Yıllardan beri seçim kaybediyorsun. Sen CHP’ye kaybettirdin. Sen bir kere oradan git, onlar kaybettiği zamanı geri kazansın. Kaybetmekten bahsedene bakar mısın, Kılıçdaroğlu. ‘Şehir hastanelerinin hesabını soracağım’ dedi. Şimdi size soruyorum. Pandemi olamasaydı onun bu teranesi devam edecek miydi etmeyecek miydi. Hadi sorsana şimdi hesabını. Bize hesap soracaktı. Hadi şehir hastanelerinin hesabını sor. Şimdi hesap soracağım diyor. Kimlerle birlikte. Organize suç örgütü çeviriyorlar. Avrupa’yla, büyükelçilerle, ABD ile bize hesap soracaklarmış. Neyin hesabını soracaklar. ” diye konuştu.

"SİZİ ÖYLE BİR HEZİMETE UĞRATACAĞIZ Kİ"

Bakan Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Bize insansız hava aracı vermiyor musunuz, hücum helikopteri vermiyordunuz, kendimizi savunmamıza imkân vermiyordunuz, kendimize üretmemize imkân vermiyordunuz. Bugün insansız hava aracı, silahlı insansız hava aracı yaptık, atak helikopteri yaptık, dünyanın en güçlü mühimmatlarını yaptık. Bunun mu hesabını soracaksınız. Ama bizim size soracağımız hesap var. Bu hesabı milletle birlikte sandıkta soracağız. Terör örgütünü tekrar bu milletin başına musallat etmeye çalışmanızın hesabını bu millet size sandıkta soracak. Avrupa’yla, Amerika’yla bir olup, tekrar vesayeti bu ülkenin etrafına, bu ülkeyi kafes gibi bir vesayetin içerisine alma anlayışınızı ve iştahınızın hesabını millet size sandıkta soracak. Bu milletin üniversitelerini karıştırmak, bu milletin gençlerinin zihinlerini bulandırma konusunda ortaya koyduğunuz iradenizin hesabını bu millet size sandıkta soracak. Kılıçdaroğlu, buradan size söylüyorum. 2023’te Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti ve Cumhur İttifakı sizi öyle bir hezimete uğratacağız ki, sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak. Biz işimize gücümüze dalmışız, bir taraftan kaçak göçle uğraşıyoruz, bir taraftan ülkemiz huzur ve güven içerisinde olsun diye onunla uğraşıyoruz, Libya’dan Azerbaycan’a kadar etrafımızdaki coğrafyanın huzur içerisinde olması için uğraşıyoruz. Biz bunlarla uğraşırken, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti ve onun yanındaki bize arkadan kumpas kurmaya çalıştılar. Şimdi yüzümüzü döndük. Hem işimizi yapacağız hem sizinle uğraşacağız. Bakalım kim bundan kazançlı çıkacak. Siz Tayyip Erdoğan’ı tanımıyorsunuz, siz Tayyip Erdoğan’ın yeteneklerini bilmiyorsunuz, siz Tayyip Erdoğan’ın millet sevgisini bilmiyorsunuz, siz Tayyip Erdoğan’ın dünya siyasetine hakimiyetini bilmiyorsunuz. Bak çırak çıkaracaksınız gene. Tayyip Erdoğan sizi yine çırak çıkartacak. Bunu göreceksiniz. ”

Bakmadan Geçme