Amatör ligde rekor ceza

Hakkari Gençlik Spor ile Şemdinli Spor arasında oynanan maça 6 kırmızı kart ve rekor cezalar damga vurdu. Bazı futbolcular 1 yıl 3 aydan 6 aya kadar futboldan men edilebilir.

Amatör ligde rekor ceza
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakkari Gençlik Spor ile Şemdinli Spor arasında Hakkari Merzan Şehir Stadında oynanan Van BAL ligine yükselme maçının 28. dakikasında yaşanan olaylar futbolun önüne geçti. Hakkari Gençlik Spor oyuncusunun rakibine yaptığı kural dışı hareket sonrası oyuncular arasında gerginlik yaşandı. Hakem Ertuğrul Hakan Korkmaz, Hakkari Gençlik Spordan 3 oyuncuya ve rakip takımdan 3 oyuncuya toplamda 6 kırmızı kart gösterdi. Çıkan kavga sonucu bazı oyuncular yaralandı. 

Hakkari İl Disiplin Kurulu Başkanı Sosyolog Av. Turgut Besi, "Futbol; barış ve kardeşliğin simgesi olup öfke ve nefretin oluşturduğu ayrıştırma gerekçesi değil birleştiricilik amacı taşımalıdır. Maalesef tüm dünyada olduğu gibi ilimizde de bu amacın dışına çıkan üzücü olaylar yaşanmaktadır. Disiplin kurulu olarak amacımız tüm sportif aktivitelerin sporun amacına uygun ve FIFA kuralları çerçevesinde yapılmasını sağlamaktır. Bu nedenle sporla bağdaşmayan hareketlere ve olaylara asla izin vermeyeceğiz. Bu kapsamda disiplin kurulumuz oybirliği ile kural dışı hareketlerde bulunan futbolcular hakkında hakem, gözlemci ve il tertip komitesi raporları esas alınarak Futbol Disiplin Talimatı Cezai Hükümleri kapsamında 1 yıl 3 aydan 6 aya kadar müsabakadan men ve hak mahrumiyeti kararları verilmiş, mensup oldukları takımlar hakkında cezai hükümler uygulanmıştır. Amacımız, spor müsabakalarını, kin ve nefretin egemen olduğu, kamuoyunun rahatsız edildiği eylemlere araç olmaktan çıkarıp barış ve kardeşliğin temel amaç haline getirildiği ve genç nesile örnek teşkil edecek müsabakalara dönüştürmektir. Bu nedenle her türlü şiddete hayır diyoruz. Amaç, cezalandırmakla engel koymak değil; adil ve hak-hukuk uygulamak suretiyle şiddet ve kural dışı eylemlerin cezasız kalmayacağını göstermek suretiyle sporda kardeşliği sağlamaktır." dedi.

Bakmadan Geçme