Yılbaşında Omicron tam kapanma mı getirecek? Plan yapanların dikkatine!

Omicron varyantının bazı ülkeleri yeniden  tam kapanmaya götürmesi üzerine gözler Türkiye'ye çevirdi. Peki, Türkiye'de yeniden kapanma olacak mı?

Yılbaşında Omicron tam kapanma mı getirecek? Plan yapanların dikkatine!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılını evinde karşılayan vatandaş, yeniden kapanma yaşamak istemiyor. Ancak Omicron varyantının ortaya çıkması ve giderek yayılması  bazı ülkeleri yeniden  tam kapanmaya götürdü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise sık sık Twitetr hesabından açıklama yaparak, aşılamanın önemine dikkati çekiyor. Yeniden kapanmak ve Omicron varyantına yakalanmak istemeyen vatandaş,  yılbaşında ne olacağını merak ediyor.

Peki, Yılbaşında sokağa çıkma yasağı olacak mı? Plan yapanların dikkatine...

YILBAŞINDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Yılbaşında sokağa çıkma yasağı, geçtiğimiz yıl pandemi etkilerini en az seviyeye indirmek amacıyla yürürlüğe konulurken, bu yıl  kapanmaya dair henüz  bir açıklama gelmedi.Geçen günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu konuyla ilgili kapanma seviyesine gelecek yükün bulunmadığını ve vaka sayılarının aynı seviyede ilerlediğini dile getirdi.

Yılbaşı tatili 1 Ocak 2022 Cumartesi gününe denk gelecek. 31 Aralık 2021 Cuma günü ise resmi tatil değil bu nedenle sadece 1 Ocak 2022 Cumartesi günü resmi tatil olacak.

Bakmadan Geçme