Yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı

2022 zorunlu yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin türkçe öğretim yapan yükseköğretim programlarına yerleştirme sonuçları açıklandı.

Yabancı dil hazırlık sınıflarında başarısız olan öğrencilerin yerleştirme sonuçları açıklandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) yerleştirme sonuçlarına ilişkin bilgileri resmi web sayfası üzerinden duyurdu. Paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Yerleştirildikleri yükseköğretim programının zorunlu hazırlık sınıfına devam etmesine rağmen hazırlık sınıfını başarı ile tamamlayamadığı için ilişiği kesilen öğrencilerin, Türkçe öğretim yapılan yükseköğretim programlara yerleştirilme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarına, 07 Aralık 2022 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifreleri ile erişilebilecektir.

Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri, 09-21 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

Yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler Ek'te adayların bilgisine sunulmuştur.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bakmadan Geçme