Van Seddi yükseliyor

Van-İran sınırında yapılacak olan 64 kilometrelik 'Van Seddi'nin ikinci etap çalışmalarına geçildi.

Van Seddi yükseliyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Van-İran sınırında yapılan ‘Van Seddi’ giderek yükseliyor. 64 kilometre uzunluğunda, 3 metre yüksekliğinde, 2 metre 80 santimetre genişliğindeki duvar için tonlarca ağırlıktaki beton bloklar iş makineleriyle yerine yerleştiriliyor.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, beraberindeki İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık, TEM Daire Başkanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, 6. Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Osman Delen ile birlikte, sınır hattındaki çalışmaları yerinde inceledi.

SINIRDA GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

İncelemeler sonrasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Bilmez, sınırdaki güvenlik önlemlerin üst düzeye çıkarıldığını belirterek, “3’ü komando bölüğü, biri de komando taburu olmak üzere sınırda güvenlik artırıldı. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğümüz de bu bölgeye 50 zırhlı araç ve 35 tim personel desteği verdi. Hem sınırda çalışan yüklenici firmaların güvenliğini sağlamak hem sınır birliklerine destek olmak hem de ikinci hatta görev yapan jandarmaya destek olmak üzere 750 personel bölgeye gönderildi. Bunların 500’ü Çaldıran sektöründe, 250’si de Saray sektöründe görev yapıyor.” dedi.

295 KİLOMETRELİK SINIR KORUNUYOR

İran sınırıyla ilgili bilgi veren getiren Hudut Tugay Komutanı Albay İlker Ertuğrul ise 295 kilometrelik hattını 6 hudut taburu, 3 komando taburu, keşif ve komando bölükleri ve zırhlı araçlarla koruduklarını ifade etti. Ertuğrul, “Bölgede 58 gözetleme, 45 haberleşme kulesinin alt ve üst yapı çalışmaları tamamlandı ve test aşamasına gelindi. Bölgede 64 kilometrelik kısımda 3 etap halinde modüler beton duvarı çalışması yapılıyor. Şuanda ikinci etapta 6 kilometrelik bölümde duvar çalışması tamamlandı. Üçüncü etapta da yaklaşık 200 metrelik duvar çalışması başladı. Birinci etap da mayın temizleme çalışmalarına müteakip duvar çalışmaları başlayacak. Kritik bölgelerde duvar, hendek, jiletli tel çekimine ağırlıklı olarak devam ediliyor.” diye konuştu.

85 NOKTADA DÜZENSİZ GÖÇMENLERLE MÜCADELE

İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Osman Delen de, 12 sabit yol kontrol noktası, 8 bindirmeli kontrol noktası 65 şok yol kontrol noktasında düzensiz göçmen girişini önlemek için kararlılıkla mücadele ettiklerini ifade etti.

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme