Ümit Özdağ: "Süleyman yarın Bakanlığa geliyorum"

Ümit Özdağ, Süleyman Soylu'nun, "Ben bu adamı insan yerine koymam." sözlerine yanıt verdi

Ümit Özdağ: &quotSüleyman yarın Bakanlığa geliyorum"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi'nden görevlendirilen heyet Suriye Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin Dışişleri bakanlığına bazı açıklamalarda bulundu.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 19 Nisan 2022 Pazartesi günü, Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında, Suriye Arap Cumhuriyeti ile Türkiye’de yer alan ‘Geçici Koruma’ altındaki Suriyelilerin ülkelerine dönmesi konusunda görüşmelere başlanacağını duyurdu.

Bu konuyla ilgili olarak, Zafer Partisi’nden görevlendirilen bir heyet, 20 Nisan 2022 Salı günü Dışişleri Bakanlığı Suriye Genel Müdürlüğü’nü ziyaret etti ve Şam ile başlatılacak görüşmelere ilişkin bilgi verdi. Bu kapsamda;

1.) 11 yıldır Türkiye’de Geçici Koruma altına alınan Suriyelilerin ekonomik, sosyal, demografik ve güvenlik maliyetleri açıklandı.

2.) 2021 yılı sonu itibariyle Türkiye’deki Geçici Koruma altındaki Suriyelilerin devlete maliyetinin yaklaşık 90,8 milyar Dolar olduğu ifade edildi.

3.) Suriye sınırına yakın bölgelerde yoğunlaşan sığınmacı nüfusun toplamının 4 milyon civarında olduğu, çoğu kimliksiz ve kayıtsız olan bu insanların arasında başta Selefi gruplar olmak üzere, çeşitli terör örgütleri üyelerinin olduğunun düşünüldüğü açıklandı.

4.) Suriyeli sığınmacıların kayıtlı oldukları il dışında ikamet yasağı olmasına rağmen, serbestçe yer değiştirdikleri, kaçak iş gücü olarak istihdam edilerek Türk nüfusun işsizlik oranının arttığı ve kent varoşlarına yerleşen kontrolsüz bu grupların, kent yaşamına uyum sağlayamadığı ve asayiş olaylarının giderek arttığı belirtildi.

5.) 11 yıldır ülkemizde Geçici Koruma altına alınan bu nüfus ve diğer düzensiz göçmenlerle birlikte, Türkiye’deki yabancı nüfusun 8 milyona çıktığı, bunun Dünya’da başka bir örneği olmadığı ve artık bir BEKA sorununa dönüştüğü izah edildi.

6.) En son olarak, Rusya-Ukrayna savaşının geldiği aşama ve bölgesel etkileri değerlendirilerek,

7.) Türkiye-Suriye ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmanın mümkün olduğu,

87.) Zafer Partisinin bu meseleye günlük siyasi hesap veya rekabetin ötesinde devlet ciddiyeti ve sorumluluğuyla yaklaştığı açıklandı.

Süleyman Soylu’nun canlı yayında söylemiş olduğu, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. İtibarımızı onun itibarıyla bir araya getirir miyiz? Haysiyetsiz adam. Bu adam hayvandan aşağı bir adamdır. Adam yerine koymam. Kendisi adam yerine girmeye çalışıyor. Soros çocuğudur ve operasyon çocuğudur. Bu kadar açık. İstihbarat elemanı olduğu apaçık bellidir.” sözlerine Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ’dan sert bir yanıt geldi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ , “Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanlığı makamında böyle bir seviyenin oturmasını gerçekten ister mi bilmiyorum? Ben siyasi hayatım boyunca en sert eleştirileri yapmış olmama rağmen, hakkımda hakaret davası açılmış bir siyasetçi değilim. Bundan sonra da hakaretle cevap vermeyeceğim. Ben yarın, Zafer Partisi Genel Başkanı olmamın yanı yansıra, Ümit Özdağ olarak tek başıma İçişleri Bakanlığı’nın önüne gideceğim. Tek başıma ve silahsız.

Süleyman, zerre kadar erkeklik onurun varsa beni kapının önünde bekle! Seni yarın içişleri Bakanlığı’nın önünde bulacağım oğlum! O zaman göreceğiz kim operasyon çocuğu, kim Soros’un çocuğu. Saat 11:00’de. Erkeksen orada bekle.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme