Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak açıkladı.

Ümit Özdağ, Mansur Yavaş'ı Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

FOX TV'de Çalar Saat programında İsmail Küçükkaya'ya açıklamalarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Türkiye’nin toparlanıp bir an önce demokrasiye dönüşü için Mansur Yavaş’ı cumhurbaşkanı adayı olarak göreve çağırdıklarını ifade etti.

“MANSUR YAVAŞ’I GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ”

Mansur Yavaş’ın her kesim tarafından teveccühle karşılandığını kaydeden Özdağ, “Mansur Yavaş’ı Zafer Partisi olarak göreve çağırıyoruz. Kimse Türkiye’nin kaderiyle ilgili olarak, bu kişi o işi yapsın diyemez. Bu bir görevdir. Ben bunu 20 senedir aktif siyaset yapan biri olarak söylüyorum. Mesele ben Ahmet, Mehmet değil, Türkiye’nin demokrasiye dönüşü için biz kendisini göreve davet ediyoruz. Kabul eder, etmez o kendisinin bileceği iştir.” dedi.

“ZAFER PARTİSİ OLARAK ARKASINDA DURACAĞIZ”

Zafer Partisi olarak aday olması durumunda Mansur Yavaş’ın arkasında duracaklarını belirten Özdağ, “Eğer aday olmaz ise adı geçen isimlerden birisi aday çıkarsa o zaman Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri de, vatanseverleri adaysız bırakmazlar.” diye konuştu.

"AK PARTİLİ DE MHP'Lİ DE OY VERİR"

Mansur Yavaş'ın her partiden oy alabileceğini söyleyen Özdağ, İsmail Küçükkaya'nın, "Kürt seçmenden oy alır mı?" sorusuna, "AK Partili'den de MHP'liden de oy alır. Zaten MHP kökenli. Ama sizin sormak istediğiniz HDP'li seçmenden de oy alır." şeklinde yanıt verdi.

MEMDUH GÜLTEKİN: “BU HABERLERLE İLGİMİZ BULUNMAMAKTADIR”

Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Dairesi Başkanı Volkan Memduh Gültekin ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında, Mansur Yavaş’ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili bir gündemleri bulunmadığını ifade etti. Gültekin, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bazı sosyal medya hesapları ve haber sitelerinde Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adaylığı hakkında spekülatif haberler yer almaktadır. Bu haberlerle hiçbir ilgimiz bulunmamaktadır. Bizim derdimiz, gece-gündüz demeden çalışarak Ankara halkına verdiğimiz sözleri yerine getirmek, üretimi artırmak ve hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesini sağlamaktır. Hemşehrilerimize şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğiz.”

Bakmadan Geçme