Ümit Özdağ Mansur Yavaş adaylığından vazgeçti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adaylığı için göreve çağırmasının ardından yaşananları anlattı.

Ümit Özdağ Mansur Yavaş adaylığından vazgeçti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ümit Özdağ, “Bizim Mansur Yavaş‘ı adaylığa davet etme nedenimiz, CHP’nin Mansur Yavaş’ı aday yapmama kararı almış olmasıdır. Biz Mansur Yavaş’ın adaylık yolunu tekrar açmak istedik. Mansur Yavaş artık masadadır. Masada olmayan Mansur Yavaş’ın adı artık masadadır” iddiasında bulundu. Özdağ, CHP genel merkezinin “Erdoğan karşısında kim aday olursa kazanır” mantığında olduğunu söyledi. Özdağ konuşmasına şöyle devam etti:

CHP GENEL MERKEZİ MANSUR YAVAŞ’I ADAY YAPMAMA KARARI ALDI

“Zafer Partisi’nin Mansur Yavaş’ı adaylığa davet etme kararının arkasında hiçbir komplo aramaya gerek yoktur. Bir tek gerekçemiz vardır bu davette; Mansur Bey’in kazanabilecek tek aday olmasına rağmen CHP Genel Merkezi’nin Mansur Yavaş’ı aday yapmama kararı almış olmasıdır.CHP Genel Merkezi, kendisini Erdoğan karşısında kim aday olursa olsun kazanır yalanıyla aldatmaktadır. Sadece kendisini değil, kamuoyunu da aldatmaktadır. Daha önce bu genel Merkez Türkiye’yi Ekmeleddin Bey vakasıyla karşı karşıya bırakmıştır. 2018 seçimlerinde Abdullah Gül’ün aday olmasını savunmuştur, şimdi de üçüncü kez Türk halkının elinden ‘saray rejimini’ aşma şansını almak istemektedir. Zafer Partisi, Mansur Yavaş’ı göreve davet ederek Yavaş’ın sessiz sedasız tasfiye edilmesini engellemeyi ve adaylık yolunu açmayı hedeflemiştir. Haklı olduğumuz dün gece üçüncü toplantısını yapan altı siyasi partinin açıklamasından da anlaşılmaktadır. İşbirliklerini derinleştirdiklerini söyleyen altı parti, hâlâ havanda su dövmeye devam etmektedirler.

MANSUR YAVAŞ’LA GÖRÜŞTÜ MÜ?

"Mansur Bey’le öncesinde de bu açıklamayı yaptıktan sonra da görüşmemiz olmadı. Şu anda planladığımız bir görüşme yok. 19 gün önce ne noktadaysak aynı noktadayız. Mansur Yavaş Bey’in arkasındaki kamuoyu desteği bu açıklamadan sonra her geçen gün yükselmektedir. İktidarın nasıl panik içinde olduğunu görüyoruz. Bizi üzen iktidarın paniği değil CHP’nin de panik içinde olması."

MANSUR YAVAŞ ADAY GÖSTERİLMEZSE ZAFER PARTİSİ NE YAPACAK?

"Eğer altılı ittifak Mansur Bey’i değişik nedenlerle aday göstermezse biz Zafer Partisi olarak Mansur Yavaş’a teklif götüreceğiz.”

PROF DR ŞAHİN FİLİZ, ZAFER PARTİSİ’NE KATILDI

Özdağ, sürece karşı çıkışlarıyla ve açıklamalarıyla ünlü, durumları analiz eden, sürece bütüncül öneriler getiren, Akdeniz Üniversitesinde görev yapan İslam Felsefesi Uzmanı Prof. Dr. Şahin Filiz’in Zafer Partisine katıldığını duyurdu.

Bakmadan Geçme