Ümit Özdağ gerçek kaçak ve sığınmacı rakamlarını açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Çankırı'daki basın toplantısında istihbarat verilerine dayalı kaçak ve sığınmacı rakamlarını açıkladı.

Ümit Özdağ gerçek kaçak ve sığınmacı rakamlarını açıkladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Daha önceki açıklamalarında, 10 milyonu aşan sığınmacı ve kaçak olduğunu ifade eden Özdağ, resmî rakamlara göre ülkede 13 milyon kaçak ve sığınmacı olduğunu ifade etti.

“VATANDAŞLIK ALANLAR VE SURİYELİLERİN RAKAMLARINI DA AÇIKLAYACAĞIM”

Yalnızca Suriyeliler ile vatandaşlık alanların rakamlarını ise gelecek günlerde açıklayacağını belirten Özdağ, şöyle konuştu:

“Türkiye’de hep 10 milyonu aşan bir şekilde sığınmacı ve kaçak olduğunu ifade etmiştim. Şimdi devlet rakamını, Saray’da konuşulan, İçişleri bakanlığında geçen, istihbarat kuruluşlarının rakamını veriyorum; Türkiye’de 13 milyon sığınmacı var. Gerçek, kaçak ve sığınmacı rakamı 13 milyon. Bunun içinde Suriye’nin kuzeyinde beslediklerimiz yok. Vatandaşlık alanların, Suriyelilerin rakamını da önümüzdeki günlerde açıklayacağım.”

“KILIÇDAROĞLU ERDOĞAN’IN YABANCILARA VATANDAŞLIK VERME POLİTİKASINI MEŞRULAŞTIRIYOR”

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun da yabancı seçmen sayısı konusunda halkı yanılttığını kaydeden Özdağ, Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yabancılara vatandaşlık verme politikasını meşrulaştırdığını savundu. Özdağ, “Bu konuda Kemal Kılıçdaroğlu’nu da tekrar uyarıyorum. Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşlık verilen sığınmacı sayısının çok önemli olmadığını söylediniz. ‘Sayı, 300 bin, 500 bin değil’ dediniz. Yani, 299 bin ise eğer bundan rahatsız olmayacak mısınız? Seçimleri, 1 oy ile kazanıp kaybetmek söz konusu iken, neden 299 bin yabancıya vatandaşlık verilmiş olması sizi rahatsız etmiyor. Yoksa, bu sefer Ekmeleddin modelini, Erdoğan’ın yabancılara vatandaşlık verme politikasını daha şimdiden meşrulaştırarak uygulamaya mı başladınız? Kemal Kılıçdaroğlu, bu açıklamasıyla CHP, AK Parti, İYİ Parti seçmenine, özetle bütün Türk seçmenine ihanet etmiştir. Kemal Kılıçdaroğlu, yabancı seçmen sayısını biliyorum diye yalan söyleyerek ihanet etmiştir. Bilemez, çünkü gizli. Ne kadar yabancı seçmene vatandaşlık verdiklerini bizden gizliyorlar. İki; açıkladıkları rakam yalan. Üç; vatandaşlık verilenler hemen seçmen listelerine alınmıyor. Türk halkına yeniden Ekmeleddin modelinin Kılıçdaroğlu tarafından dayatılmasına Zafer Partisi olarak izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme