Ümit Özdağ'dan Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne: "Rektör Hanım, sizin çocuğunuz yok mu?"

Ümit Özdağ Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'a yurtlarda gerçekleşen intiharları sordu: "Rektör Hanım sizin çocuğunuz yok mu?"

Ümit Özdağ'dan Akdeniz Üniversitesi Rektörü'ne: &quotRektör Hanım, sizin çocuğunuz yok mu?"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Akdeniz Üniversitesi kampüsünde, öğrencilerle bir araya gelerek intiharlara dair açıklamada bulundu. Özdağ, KYK Erkek Yurdu'nda meydana gelen intiharlara dair, çocukları intihar eden ailelere eşyaların dahî verilmediğini, arkadaşları aracılığıyla gönderildiğini öne sürdü. 

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'a, "Hayatta kalmasını sağlayamadınız, hiç olmazsa ailelerine saygı gösterin" diyerek seslenen Özdağ, açıklamalarını şöyle sürdürdü: 

"SAYIN REKTÖR KAÇ ÖĞRENCİNİN ÖLMESİ GEREKİYOR?"

"Akdeniz Üniversitesinde, 40 günden bu yana 3 intihar gerçekleşti. 3 gencimiz hayatını yitirdi ve bu gençler aynı yurtta kalıyorlardı. Fakat, annelerinin, babalarının, kardeşlerinin bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz, hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına, bir kedi yavrusuna verilen değer verilmedi. Konu araştırılmadı. 'Bunalıma girdi, intihar etti' denilerek geçiştirildi. Bu konunun üzerine gitmek için Sayın Rektör neyi bekliyor? Kaç öğrencinin ölmesi gerekiyor? Sayın Rektör, kaçıncı öğrenciniz intihar ettikten sonra bu konunun üzerine gideceksiniz? 11 Mayıs'ta Halil Gülan kardeşimiz intihar etmiş, biraz önce kardeşiyle konuştum. Dedi ki; eşyalarını yurt yönetimi aileye teslim etmedi, bir arkadaşına vermişler, biz gidip arkadaşının evinden aldık. Rektör Hanım, sizin çocuğunuz yok mu? Bir acılı aile geliyor, neden karşılamıyorsunuz, neden gerekli özeni göstermiyorsunuz? Hayatta kalmasını sağlayamadınız, hiç olmazsa ailelerine saygı gösterin. Emre Kandemir 21 Mayıs'ta intihar ediliyor. Yurtlarda bir tarikatın baskısınan bahsediliyor. Sosyal medyadaki iddialar doğru mu, gerçekten böyle bir baskı var mı? Biraz önce Halil'in ağabeyiyle görüştüm, bana sürekli yurtta çıkan yemeğini yiyemediklerini söylüyor. Rektöre önerim şu; ailesini de alsın, gelsin, bu yemekleri çocuklarıyla yesin. 10 Haziran'da Muhammed Kaya kardeşimiz intihar etti. Artık, soruşturmanın vakti geldi de, geçti. Tedbir almanız için öğrenciler dışarı mı çıkmalı, bunu mu istiyorsunuz?"

ÖĞRENCİLER REKTÖR'ÜN İSTİFASINI İSTEDİ 

Özdağ'ın konuşması sık sık, öğrencilerin attığı, "Rektör istifa" sloganları ile kesildi. 

"TÜRKİYE'DE ARTIK BUNALANLAR YAZAR KASA ATMIYOR, İNTİHAR EDİYOR" 

Öte yandan, polis intiharlarına da değinen Özdağ, "Türkiye bir intihar toplumu oldu." dedi. Özdağ, son olarak, "Gelecekle ilgili umutlarını yitiren insanlar eskide olduğu gibi yazar kasa atmıyorlar, intihar ediyorlar. Ancak umudunuzu yitirmeyin. Atatürk'ün size emanet ettiği bu ülkeye sahip çıkın." diyerek öğrencilere seslendi. 

Akdeniz Üniversitesi'nde 40 günde 3 intihar gerçekleşti!
Öğrencilerin intiharları önlenemediği, ölümleri soruşturulmadığı gibi acılı ailelerine ve çocuklarımızın anılarına da değer verilmedi. "Bunalıma girip intihar etti" deyip geçiştirilemez.
Sayın Rektör sizin çocuğunuz yok mu? pic.twitter.com/pKrn7HbMPq — Ümit Özdağ (@umitozdag) June 12, 2022

Bakmadan Geçme