Ukrayna'da toplu mezarlar kazılıyor!

Ukrayna'da Rusya'nın ağır bombardımına hedef olan bazı kent ve kasabalarda hayatını kaybedenler toplu mezarlara gömülüyor.

Ukrayna'da toplu mezarlar kazılıyor!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Rus topçu ateşine maruz kalan liman kenti Mariupol'da belediye başkan yardımcısı Serhiy Orlov, BBC'ye aceleyle toplu mezarlar kazmak zorunda kaldıklarını belirterek, "Ölülerimizi, kent dışında oldukları için mezarlıklara gömemiyoruz. Çünkü bu bölgeler Rusların denetiminde." dedi.

 Mihailyna Skorik-Şkarivska, ölenler için hastanede bir ayin düzenlediklerini, bazı cesetlerin kimliğinin belirlenemediğini söyledi. Şkarivska, "Kimse akrabalarının nerede olduğunu bilmiyor. Gönüllülerin yardımıyla ölenlerin kimliklerini teşhis edip yakınlarını bulabileceğimiz bir dijital platform oluşturmaya çalışıyoruz .Amcam 92 yaşında. Bugün olanları çocukluğundaki savaş dönemine benzetiyor. Ölülerimizi Hristiyan adetlerine uygun olarak dualarla toprağa vermemiz çok önemli." ifadelerini kullandı.

Çernihiv Belediyesi Genel Sekreteri Oleksandr Lomako ise yağtığı açıklamada, Rus hava saldırıları ve topçu ateşinin devam etmesi nedeniyle, hayatını kaybedenlerin geçici bir mezarlığa defnedildiğini belirterek "Savaştan sonra ölülerimizi yeniden gömeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme