UCİM dağılıyor mu?

2017 yılında kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM)'nde çeşitli illerde toplu istifalar gündeme geldi.

UCİM dağılıyor mu?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çocuk istismarına karşı yaptığı çalışmalarla tanınan ve Saadet Özkan tarafından 11 Temmuz 2017’de kurulan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği, çeşitli illerde toplu istifa iddialarıyla gündeme geldi.

ANKARA, MALATYA VE AĞRI’DAN TOPLU İSTİFA

İddialara göre önce Ankara ofisindeki tüm üyeler toplu istifa etti. Ardından 15 Şubat’ta Malatya, Iğdır ve Ağrı İl Temsilciliğinde toplu istifalar peş peşe geldi.

Iğdır’da yalnızca il temsilcisi istifa ederken, Ağrı’da 132 kişi birden istifa etti. Ağrı’dan yapılan açıklamada, yeni bir dernekle yola devam edileceği ifade edildi.

İDDİA: “YÖNETİM BAĞIŞLAR KONUSUNDA ŞEFFAF DEĞİL”

Çeşitli illerdeki iddialara göre üyelerin istifa etme nedenleri arasında; bağışların nereye gittiğine dair şeffaf bir açıklama yapılmaması, üslup problemleri, çocuklar için rehabilitasyon çalışmasının kaldırılması, Genel Başkan Saadet Özkan’ın kız kardeşini İzmir ofisine çalışan olarak alınmasına verilen tepkiler ile istismarın söz konusu olmadığı davalarda bile istismar konusunun öne çıkarılması suretiyle çocuk istismarının sıradanlaşması yer alıyor.

Bir diğer iddiaya göre ise, başka illerden de toplu istifalar geleceği öne sürüldü.

Bakmadan Geçme