TURKOVAC'ın  dağıtımına başlandı!

Acil kullanım onayı olan yerli aşı TURKOVAC'ın  dağıtımına başlandı. Aşıların 150 bin dozu Ankara'ya gönderildi.

TURKOVAC'ın  dağıtımına başlandı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Dün, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da katılımıyla Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'ndeki TURKOVAC üretim tesisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çevrimiçi katıldığı programda üretimine başlanan aşılar, Türkiye'ye dağıtılmaya başlandı.

150 BİN DOZ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Üretilen ilk 150 bin doz aşı için tesiste tören düzenlendi.Paletlerle özel olarak tasarlanmış kamyona taşınan aşıların Ankara'da bulunan Halk Sağlığı Merkezleri'ne ait depolara gideceği belirtildi.

"PATENTİ BİZE AİT"

Dünyayı iki yıldır kasıp kavuran koronavirüs salgınına karşı bilinen en etkili tedbir olan aşının, Türkiye'de üretilebilir hale gelmesinin önemli olduğuna vurgu yapan Erdoğan, programda yaptığı açıklamada, "Üstelik bu aşının tamamen kendi bilim insanlarımız ve araştırmacılarımız tarafından geliştirilmiş, patenti bize ait olan bir ürün olması çok daha anlamlıdır.Uzun bir çalışma ve hazırlık döneminin ardından gereken onayları alarak üretim ve kullanma aşamasına gelen TURKOVAC aşımız, milletimizi salgına karşı en etkili şekilde koruma gayretlerimizin bir sembolüdür." diye konuştu.

“TURKOVAC AŞISINI YAPTIRMAYA DAVET EDİYORUM “

Vatandaşa Sinovac ve BioNTech aşılarının ardından üçüncü bir alternatif olarak yerli aşı TURKOVAC'ı da sunabileceklerini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı vatandaşlarımızın aşı olmak için tüm riskleri göze alarak kendi ürünümüzü beklediğini biliyorum. Bu vatandaşlarımızı, en kısa sürede randevularını alarak TURKOVAC aşısını yaptırmaya davet ediyorum. Biz bazıları gibi aşı ve ilaç hasisliği yapan bir ülke değiliz. Salgın döneminde maske başta olmak üzere elimizdeki tıbbi malzemeleri dünyada 160 ülke ve 12 uluslararası kuruluşla paylaştık. Diğer yerlerden aldığımız aşılardan bir kısmını da acil ihtiyaç duyan kimi dost ülkelere gönderiyoruz. TURKOVAC'ın üretimiyle birlikte bu aşımızı da tüm insanlıkla paylaşmaktan memnuniyet duyacağız." ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme